VAN DE NES EN NELLESTEIN

vrij 7 september van 13 tot 18 u
za 8 
september van 11 tot 17 u
zo 9 september van 13 tot 17 u

HET BEEST ALS INSPIRATIEBRON

Kees van de Nes en Leo Nellestein hebben elkaar gevonden als kunstenaars in hun fascinatie voor ‘het beest’.

Kees van de Nes (1962) is geboren in de Jordaan in Amsterdam. Zijn vader was slager en zodoende ging hij vaak mee naar de veemarkt in Purmerend. Als kleine jongen maakte dit een sterke indruk op hem. Hij leerde al snel dat de aaibaarheid van een stier zeer bedrieglijk is. Nu gebruikt hij dit contrast, aaibaar versus hoorns, als inspiratiebron voor zijn huidige werk. Kees werkt als tekenaar maar is gaandeweg ook met olieverf gaan experimenteren. Hij tracht te ontsnappen aan het ‘illustreren’ en wil schilderen in een eigen vrije stijl.

Na zijn opleiding op het Grafisch Lyceum heeft hij zijn technieken bijgeschaafd op De Wackers Akademie in Amsterdam. Hij is een kunstenaar die werkt met pastel en schildert in olieverf. Vaak is het een uitwerking van een snelle schets. Meer van zijn werk is te zien op zijn site: www.keesvandenes.nl.

Leo Nellestein is vanaf 1986 actief als beeldend kunstenaar. Hij laat zich graag inspireren door mens en dier. Zoals een schilder zijn schetsblok gebruikt als voorstudie, zo gebruikt Nellestein de klei (of was voor bronzen) om vorm te geven aan zijn waarneming en verbeelding. Het einddoel is een in brons gegoten beeld.

Brons is een bijzonder materiaal dat zeer veelzijdige uitstralingen kan hebben  door het op een gewenste manier af te werken en te patineren. De verschillende bewerkingen kunnen zeggingskracht en plasticiteit aan het werk geven. Uiteindelijk brengen beeld en ruimte elkaar in balans. Op zijn site: www.leo-nellestein.nl is meer van zijn werk te zien.

Scroll naar boven