DE LEEUW EN LEGUYT, SIERADEN EN SCHILDERIJEN

1 en 2 september van 13 tot 17 u

Twee vriendinnen en collega’s in de kunsten, Barbera de Leeuw en Marcella Leguyt, komen in het weekend van 1 en 2 september naar Het Weefhuis voor een gezamenlijke expositie. Het Weefhuis is tijdens de expositie geopend van 13 tot 17 uur en iedereen is van harte welkom.

Barbera de Leeuw is gevestigd als goudsmid in Amersfoort. Naast haar werk als lerares in het basisonderwijs heeft zij een cursus edelsmeden gedaan en ze kreeg de smaak goed te pakken. Ze besloot een opleiding te volgen tot edelsmid. Nu ontwerpt en maakt zij vanuit haar atelier in Amersfoort haar eigen sieraden.

Zij laat zich inspireren door vormen en kleuren en werkt daarbij graag met edelstenen. Ze vormen  dikwijls het uitgangspunt voor het sieraad. De steen is soms mooi glad geslepen maar vaak is de steen gedeeltelijk of helemaal ruw gelaten. Vanuit de vorm van de steen ontstaat ‘als vanzelf’ een sieraad waarbij de draagbaarheid een vereiste is.

Één van de mooiste aspecten van het vak vindt zij de weg die wordt afgelegd van een idee naar het werkelijke sieraad. Haar sieraden kenmerken zich door eenvoud. Ze zijn stoer, krachtig en sierlijk en willen meer uitdrukken dan woorden kunnen doen. www.barberadeleeuw.nl

Marcella Leguyt is kunstschilder – schilderen is voor haar een manier om vrij te zijn. Ook zij heeft naast haar werkzame leven een carrière in de kunst gekozen. Zij volgde een 5-jarige opleiding aan de Wackers Academie in Amsterdam. Marcella had bewust voor deze opleiding gekozen om zo de traditionele grondbeginselen van de schilderkunst goed te leren kennen. Zij heeft o.a. geëxposeerd in Koedijk, Castricum, Enkhuizen en de Zaanstreek en schilderopdrachten uitgevoerd in de vorm van schilderijen, wandschilderingen en een containerschildering.

Nu heeft zij een periode achter zich van schilderen in stilte; van zoeken en experimenteren met vorm en kleur. En na een aantal jaren is het schilderen een middel geworden, een manier om gebeurtenissen in het leven een beeld te geven, om abstracte begrippen uit te beelden – Hoe ziet de geest eruit? Het loslaten van leven. Ochtendlucht.

Zij hanteert dan geen vaste stijl; het onderwerp bepaald wat er nodig is. Daarnaast blijft er de fascinatie voor de spanning die er zit in een goede compositie, het ‘juiste’ kleurgebruik en de vorm. Dat is de basis waar Leguyt altijd naar terug kan gaan.

Zij heeft er heel veel zin in om haar werk nu aan een breed publiek te laten zien!

Scroll naar boven