Stichting & bestuur


Stichting Het Weefhuis

Stichting Het Weefhuis heeft zich ten doel gesteld Het Weefhuis voor openbaar gebruik te behouden, door het te exploiteren als cultureel centrum, waarbij het begrip ‘cultuur’ breed moet worden opgevat. Daartoe heeft de stichting het pand overgenomen van gemeente Zaanstad.

Naast de vele exposities van beeldend kunstenaars in de weekends worden er door de week bijeenkomsten gehouden door organisaties, clubs en verenigingen van allerlei aard. Daarnaast wordt het pand benut als ruimte tijdens de zomer- en kerstactiviteiten in Zaandijk, als ruimte voor workshops, voor lezingen, kleine concerten en als theater voor kindervoorstellingen. Kortom een breed spectrum van (culturele) bezigheden.

De naam Weefhuis krijgt een nieuwe betekenis. Zoals het weven van kleine draadjes het begin is van een mooi tapijt, zo dragen alle activiteiten bij tot de veelkleurige culturele kaart van de Zaanstreek. Van exposities van moderne kunst tot lezingen over de 19e eeuw, van yogalessen tot vergaderen, van poëzieavonden tot concerten.

Het bestuur

Het bestuur van Stichting Het Weefhuis bestaat uit:

Ella de Jong – voorzitter
Lia Konijn – penningmeester penningmeester@hetweefhuis.nl / lezingen@hetweefhuis.nl
Corrie de Wit – secretaris

Leden:
Yvonne van Veen – coördinatie exposities – info@hetweefhuis.nl
Jan Duijvis – zakelijke verhuur
Nicole van der Heijden – coördinatie vrijwilligers – vrijwilligers@hetweefhuis.nl
Ingrid Ploem
Frans Hoving

Vrijwilligers buiten het bestuur:
pr en websitebeheer – pr@hetweefhuis.nl
Job Meurs – technisch beheer

Scroll naar boven