STILLE

MAART | 26 + 27 | 13 – 17 u

een expositie van Nicole Mosch en Conny Vennekötter

Tijdens deze expositie zullen er schilderijen in pastelkrijt en fotografie te zien zijn van de exposanten Conny Vennekötter en Nicole Mosch.

Over een periode van ongeveer 2 jaar werkten Mosch en Vennekötter aan deze expositie en er ontstonden sfeervol intense werken in pastelkrijt en stemmige zwart-witfotografie.

Het uitgangspunt van hun artistieke verkenning was het tonen van de schoonheid en het mysterie van de zee en haar omgeving. En de heldere boodschap die uit de beelden naar voren kwam was: Stille – stilte als de verspreiding van een kalme stemming, alsof de tijd even stil blijft staan.

Bieden van Duitse origine, zochten zij voor de titel een begrip, dat de sfeer van hun werk het beste benadert. Zij vielen terug op hun ‘moerstaal’ en kwamen uit bij Stille; een begrip dat minder hard klinkt dan het Nederlandse ‘stilte’ en preciezer dan het Engelse ‘silence’.

Gedanken ruhen

Zeit und Raum entrückt

Kein Wort mehr existiert

Ich höre die

Stille

Pastelkrijt – Conny Vennekötter

Ursprung unserer künstlerischen Auseinandersetzung war es, die Schönheit und das Mysteriöse des Meeres und seiner Umgebung zu zeigen.

Über einen Zeitraum von ca. 2 Jahren entstanden atmosphärisch intensive Pastellbilder und schwarz weiß Fotos. Während dieses Prozesses entwickelte sich die eigentliche Botschaft unserer Fotos und Bilder: Stille.

Stille als Ausbreitung einer ruhigen Stimmung, so als würde die Zeit einen Moment stillstehen.

Fotografie – Nicole Mosch

The origin of our artistic exploration was to show the beauty and mystery of the sea and its surroundings.

Over a period of about 2 years, atmospherically intense pastel pictures and black & white photos were created. During this process, the message of our photos and images developed: Stille (silence).

Silence as the spread of a calm mood, as if time stood still for a moment.

Scroll naar boven