PUIK EN DE WAAL

26 en 27 juni | 11 u tot 17 u

WIL PUIK en MARJON de WAAL

Wil Puik exposeert met schilderijen en tekeningen, die hij in de loop der jaren heeft gemaakt. Zijn vrouw Marjon de Waal heeft zich bij hem aangesloten en laat haar figuren van (naald-)vilt zien. Een verrassende dubbeltentoonstelling.

Al vanaf zijn jeugd is Wil Puik geïnspireerd om abstract te schilderen. Het is voor hem een goede manier om zijn gevoelens uit te kunnen beelden, vorm te kunnen geven. En dat is wat Puik graag in zijn werk legt, zijn gedachten en gevoelens. Die lenen zich er vaak niet goed voor uitgedrukt te worden in een concrete figuur; daartoe is de abstracte vorm en een vrij kleurenpalet meer geschikt, aldus Puik.

Als het even kan, geeft Wil zijn abstracte en half-figuratieve werken, een titel mee. Daarin wil hij tegemoet komen aan de kijker, die daardoor een beter begrip zal hebben van de bedoeling van het geschilderde werk. Voor zijn figuratieve werk beperkt Puik zich tot potlood- of houtskooltekeningen. Enkele voorbeelden hiervan kunt u zien op de website van Het Weefhuis.

“Gedachten en gevoelens laten zich het best uitdrukken in abstracte en half-figuratieve vormen en vrije kleuren.”

Eega Marjon de Waal laat tijdens deze expositie haar figuren, poppen van vilt zien. Kunstzinnig vormgegeven miniaturen in wol.

Enige tijd geleden kwam zij in de ban van het vilten en naaldvilten. Een bezigheid die mooi aansluit bij haar andere hobby’s, breien en het werken met kralen. Na experimenteren met verschillende technieken, gebruikt zij niet meer het gebruikelijke frame van ijzerdraad. Zij heeft een methode ontwikkeld waarbij ze de figuur opbouwt uit lont- en vlieswol. Daarbij past ze graag gerecyclede materialen, kralen en andere onderdelen, toe uit de kringloopwinkel.

De Waal heeft zich veel technieken eigen gemaakt en heeft zich zover ontwikkelt dat zij klaar is voor een expositie; hiervoor haakt zij graag aan bij de schilderijenexpositie van haar man, Wil Puik.


Aanmelden voor de NIEUWSBRIEF.

Het Weefhuis op FACEBOOK.

Wij hanteren een aantal corona-huisregels. We vragen alle bezoekers deze in acht te nemen.
Klik hier voor de pagina op onze site met de corona-huisregels.

Scroll naar boven