3 x HET LEVEN VIEREN

12 en 13 juni & 19 en 20 juni
zaterdagen van 12 tot 20 u | zondagen van 12 tot 18 u

Samma Mutsaers – Abhilasha van Nes – Pathika Schuilenga

Drie kunstenaars, Samma Mutsaers, Abhilasha van Nes en Pathika Schuilenga komen in Het Weefhuis exposeren. Deze drie vormen een hechte vriendengroep; ze hebben al eerder samen geëxposeerd.

Muziek
Zaterdag 12 juni zal er een muzikale omlijsting zijn van 15:00 tot 17:00 uur.

geïnspireerd door muziek en natuur

Visie
Mutsaers, van Nes en Schuilenga delen hun visie over creativiteit en kunstenaarschap. Inzichten zoals het werken vanuit speelsheid en spontaniteit, meer werken vanuit stilte dan vanuit een idee of vooropgezet plan en ‘het laten gebeuren’, spelen daarbij een rol.

gedeelde visie op creativiteit en kunstenaarschap

Samma Mutsaers – een muzikale reis
Het werk van Samma Mutsaers vindt zijn oorsprong in muziek, dans en spontaniteit: hij laat zich dan ook graag en veel inspireren door kinderen. In zijn schilderen vindt er een vertaling plaats via kleur naar ritme, lijn, vorm en harmonie, improviseren en spelen onder het motto “Vier het leven”. Hij werkt met en vanuit gemengde technieken, veelal op papier.

Abhilasha van Nes – dans van de natuur
Abhilasha van Nes vindt haar inspiratie voornamelijk in de natuur. Voor haar begint het met de verbinding met de natuur van binnen en buiten. In het schilderen ontstaat dan een dans van kleur en vorm, van donker en licht. Ze heeft lang een opleiding gevolgd bij Meera Hashimoto in India, waarbij “in het moment zijn” centraal staat. Vooral het werken met inkt en acrylverf samen, leent zich hier het beste voor.

speelsheid, spontaniteit, werken vanuit stilte
en het laten gebeuren

Pathika Schuilenga – de natuur vrij  gezien
Na 20 jaar portretschilder geweest te zijn – in 2019 werd zij nog genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs – is het schilderen in de natuur voor Pathika Schuilenga nu de grootste inspiratie geworden. Of het nu schilderen van de mens is, die voor je zit, of van de natuur, waarin je je bevindt, het schilderen ervan verhevigt de beleving en laat je diep in de werkelijkheid daarvan doordringen. Ze werkt graag met houtskool vanwege de krachtige uitdrukking van donker en licht. Voor het schilderen buiten gebruikt ze inkt en acrylverf. Meer informatie over haar werk is te vinden op www.pathika.nl.

Alle drie kunstenaars geven les aan schildergroepen en tijdens event – soms apart, vaak samen.


Wij hanteren een aantal corona-huisregels. We vragen alle bezoekers deze in acht te nemen.
Klik hier voor de pagina op onze site met de corona-huisregels.

Aanmelden voor de NIEUWSBRIEF.

Het Weefhuis op FACEBOOK.

Scroll naar boven