ACRYLSCHILDERIJEN TER BRUGGE, BOLSENBROEK EN KAN

3 en 4 juli | 11 u tot 17 u

Derkje Ter Brugge –
Jennie Bolsenbroek –
Gerda Kan

Ter Brugge, Bolsenbroek en Kan zijn al jaren actief met schilderen bezig; zij hebben elkaar leren kennen op de kunstacademie Crejat in Alkmaar. Op de expositie zijn uiteenlopende stijlen en onderwerpen te zien.  

Het werk van Jennie Bolsenbroek is voornamelijk figuratief, en bestaat uit acrylschilderijen en experimenten met inkt op Japans papier. In haar werk zijn de vele facetten van mens, dier en natuur te vinden.

Uiteenlopende acrylschilderijen van deze drie kunstschilders, zowel in stijl als onderwerpen.

Jennie Bolsenbroek
Bolsenbroek liet zich bij haar acrylschilderijen inspireren door de schildertechniek van Peter Doig.
Daarnaast exposeert zij, wat zij zelf experimenten op Japans papier noemt. Het zien van het werk van Robert Motherwell (1915-1991), ‘inktvlekken’ op Japans papier was voor haar de opstap om hiermee te gaan experimenten, Zij gebruikt het papier voor het spel van lijnen en vlekken, niet alleen als drager, maar ook als middel om delen te verhullen.

Gerda Kan
Het werk van Gerda Kan is figuratief en realistisch/impressionistisch te noemen. Ze werkt meestal met acrylverf en gebruikt soms andere materialen om het werk extra gelaagdheid te geven.

Geboren en getogen in de Zaanstreek, is ze opgegroeid te midden van het industriële landschap, het water en de arbeidersmentaliteit. Ze houdt zich graag bezig met oorspronkelijkheid. Waar liggen je wortels en wat heeft je gevormd. Ze laat zich inspireren door oude zwart/witfoto’s en eigen gemaakte foto’s, die ze o.a. doormiddel van kleur een bepaalde sfeer geeft.

Derkje Ter Brugge
Derkje ter Brugge werkt nu een aantal jaren aan haar ontwikkeling. Het werk buigt langzaam af naar abstractie. Ze bestudeert de kracht van kleuren en abstracte weergave . De natuur en mensen vormen een inspiratiebron. Daarnaast laat Ter Brugge zich inspireren door het werk van Joan Mitchell.

Een aantal portretten van haar hand laat zich het beste laten typeren als impressionistisch. Dit werk is vaak pasteus, uitgevoerd met paletmes en acryl op doek.


Aanmelden voor de NIEUWSBRIEF.
Het Weefhuis op FACEBOOK.

Wij hanteren een aantal corona-huisregels. We vragen alle bezoekers deze in acht te nemen.
Klik hier voor de pagina op onze site met de corona-huisregels.

Scroll naar boven