RUST – BEWEGING

14 + 15 december / 13 tot 17 u
Opening zaterdag 15.00 uur
muziek van Serge Héman – flamencogitaar
en poëzie van Paul Groenendaal;
zondag Francesco Giovanni – Siciliaanse accordeonmuziek.

Kunstenaars Wik de Jong en Georgien Wybenga zijn al 50 jaar bevriend. Zij gaan samen exposeren in Het Weefhuis in het weekend van 14 en 15 december; openingstijden van 11.00 tot 17.00 uur.

DEEL DIT OP FACEBOOK

De expositie heeft als titel Rust en Beweging meegekregen. In het werk van Wik de Jong zien we beweging – beweging van mensen en beweging in de natuur. Maar ook de rust; de elementen aarde, water, vuur en wind worden wezens die een eigen leven leiden.

De Jong reisde over de wereld van het Himalayagebergte, Mongolië en Japan tot Iran en een aantal landen in Afrika. Het inspireerde haar tot het maken van een collectie poëtische houten ‘boekvormen’. Ze combineert materiaal dat ze onderweg verzameld heeft met tekeningen, schilderingen, teksten en foto’s.

Ook is er een nieuwe druk van de dichtbundel van Joke Schrijvers uit 2018, ‘Hier heb ik mij geplant’ met illustraties van Wik de Jong.

Wik is lid van het Leids Kunstgenootschap Ars Aemula Naturae. Voor meer informatie kunt u terecht op haar website: www.wikdejong.nl 

Ook Georgien Wybenga ziet beweging in de natuur. “Elke dag opnieuw verwonder ik mij over de energie van de natuur: het licht, de kleuren en de beweging. Het doet me goed er op uit te trekken en de energie van de natuur en-plain-air te vangen zoals in de nieuwe serie oerbomen”, zegt zij.

Er schuilen herinneringen in haar schilderen. Er is sprake van een ontmoeting van binnenwereld en buitenwereld en een wisselwerking tussen figuratief en abstrakt. In een eerdere recensie van haar werk wordt gezegd dat de schilderijen “ …zijn opgebouwd uit korte brede verfvegen die alleen van kleur veranderen waardoor het beeld uit de vegen opdoemt, in één adem opgezet.”

Georgien is lid Kunstcollectief Wijk aan Zee. Voor meer informatie: www.georgienwybenga.nl

Scroll naar boven