BEEMSTERBOER EN VAN SANTE

21 + 22 december / 13 tot 17 u

Kunstenaars Harry Beemsterboer en Piep van Sante exposeren samen in Het Weefhuis op 21 en 22 december van 13.00 tot 17.00. De twee hebben elkaar nog maar kort geleden voor het eerst ontmoet bij KunstenaarsCentrumBergen waar ze allebei lid van zijn. Al snel ontdekten ze elkaars ‘oog voor detail’ en ontstond het plan om samen te gaan exposeren.

DEEL DIT OP FACEBOOK

Harry Beemsterboer is in 1978, vóór het digitale tijdperk, begonnen met (analoge) fotografie, waarbij hij ook de foto’s ontwikkelde in zijn eigen donkere kamer. Vervolgens heeft hij met succes de fotovakschool afgerond. Zijn specialiteit is architectuurfotografie en abstractie. Zelf zegt Harry Beemsterboer over zijn werk: “Ik vind het een uitdaging om beelden te creëren waarbij de blik lang blijft hangen en de nieuwsgierigheid geprikkeld wordt. Mijn fotografie kenmerkt zich door minimalisme en strakke lijnen. Ik zet de ruimtes zo neer dat er een nieuwe ervaring verkregen wordt. Hoe langer ik bezig ben met fotografie, hoe meer ik erachter kom dat er steeds nieuwe paden zijn.”

Piep van Sante is vooral schilder maar fotografeert veel om ‘scherp te blijven’. Ook gebruikt zij de fotografie als inspiratiebron voor haar abstracte schilderijen. Naast schilderijen maakt zij ook DigitalArt dat op diverse materialen in kleine oplagen wordt gedrukt zoals aluminium, plexiglas, metaal, hout en/of FineArtPaper. Van Sante over haar werk: “Mijn werk ontstaat spontaan. Het beeld ontwikkelt zich gaandeweg het proces en vraagt de kijker om zijn of haar fantasie te gebruiken.” Meer werk is te zien op mijn website: http://www.piepvansante.nl/

Scroll naar boven