FOTOCOLLECTIEF ZESFOTOGRAFEN

7 + 8 december / 13 tot 17 u

Laat u door de naam van dit fotocollectief niet in de war brengen; ooit waren ze met zijn zessen. Nu exposeert de groep onder een formatie van vijf enthousiaste leden, te weten: Trudy Sennhauser, Jacqueline Mulier, Tim knol, Paul Verbunt en Rob Verweij. 

Alle vijf de leden zijn al meerdere jaren bezig met fotografie en hebben de nodige expertise opgedaan. Zo hebben ze hun eigen stijl en voorkeuren ontwikkeld.

DEEL DIT OP FACEBOOK

Trudy Sennhauser noemt zichzelf een hobbyfotograaf en legt zich onder meer toe op smartphonefotografie. Ze heeft een voorkeur voor kunstzinnige fotografie. In deze tentoonstelling exposeert zij een serie winterbeelden van begin 2019 in het Twiske, Oostzaan.

Jacqueline Mulier heeft door de jaren heen een eigen stijl ontwikkeld. Leegte en stilte in zwart-wit foto’s, maar ook de kleuren in de natuur, vastgelegd met een macrolens, zijn terugkerende onderwerpen. Zij hanteert hierbij zowel de spiegelreflexcamera als de smartphone.

Tim Knol fotografeert al zo’n vijftig jaar. Na zijn pensionering als scheikundige startte hij zijn eigen fotobedrijf, is docent fotografie bij Fluxus en medewerker fotografie bij het Zaans Museum. In zijn reportage over India laat hij de achterzijde zien van dit fascinerende land. Hij toont de contrasten tussen de schoonheid en de soms ontluisterende werkelijkheid.

Paul Verbunt heeft sinds 1960 vrijwel alle fotografische technieken beoefend en toont nu een serie foto’s die zijn uitgevoerd als gomdrukken. Hiervoor wordt een mengsel van Arabische gom, kleurpigment en een lichtgevoelige stof uitgestreken op een vel aquarelpapier en in contact met een fotonegatief belicht. Deze methode stamt uit ca. 1850 en werd o.a. toegepast door Edward Steichen en Robert Demachy.

Rob Verweij fotografeert met steeds meer plezier de mens, in al zijn verschijningen. Voor de een is op de foto gaan het ergst denkbare, voor de ander dé manier om een zelf bepaald beeld van zichzelf te laten zien. Deze serie foto’s zou ‘Look at me’ of ‘Me myself and I’ kunnen heten. Rob bekijkt de mens met een glimlach en wat zelfspot.

Scroll naar boven