NATURA

13+14 NOV | 20+21 NOV | 13 tot 17 u

Zes kunstenaars komen twee opeenvolgende weekenden exposeren in Het Weefhuis. Het zijn Angèle van den Thillart, Nicole van der Heijden, Laura van Dijk, Marsha Metselaar, Jansje Dane en Alan de Geus. De expositie kreeg de titel ‘Natura’. Het is de derde keer dat deze zes kunstenaars samen in Het Weefhuis exposeren.

Het thema natuur is heel actueel. ‘Natuur vormt de basis voor ons bestaan: gezonde bodem, schoon water, schone lucht,‘ parafraseren zij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Kan de natuur nog overleven zonder menselijk ingrijpen?

Als kunstenaars willen zij laten zien, wat natuur voor ons betekent; Het leverde een aantal poëtische werken op in een grote verscheidenheid aan disciplines: fotografie, objecten, keramiek, tekeningen en schilderijen.

Deze expositie neemt u mee naar de wondere wereld van de verbeelding. Zo is er te zien: Plato’s tuin, een vogelkabinet geïnspireerd door natuurhistorische prenten van tropische vogels uit de koloniale tijd, de oerkracht van de boom, objecten van verzamelde vondsten, een bewerkt Zwitsers herbarium en een enkel overgebleven bloem – overeind gehouden door kunstmatig licht.

Scroll naar boven