LEZING MAROESKA METZ – AFGELAST

NOV | 18

Op 18 november geeft kunstenares en Heel-Holland-Bakt-finaliste Maroeska Metz een lezing over haar leven als kunstenaar en hoe zij is begonnen met bakken en koken.

Metz verteld dat zij al sinds haar vroege jeugd gefascineerd is door eten en schoonheid. Omdat haar  moeder niet van koken hield, pakte zij het stokje op en kookte al op haar elfde voor het gezin. Zij vond koken meteen geweldig leuk.

Voor haar studie twijfelde zij nog om de architectuur in te gaan, koos voor de muziek, maar daarvoor bleek zij toch minder talent te hebben en maakte toen de switch naar de Rietveld Academie. Ze werd aangenomen voor de afdeling grafisch ontwerpen – haar vader was grafisch ontwerper – maar stapte over op beeldhouwen. Later zou zij toch ontwerper worden. Na een succesvolle carrière met haar eigen merk MAROESKA ging zij zich steeds meer met koken bezighouden. Nu geeft zij gezond-eten-kooklessen aan kleine groepen.

Het bakken van taarten bereikte, na deelname aan Heel Holland Bakt, een hoogtepunt. Een bakboek ligt klaar om uitgegeven te worden.

In de lezing zal zij haar verhaal enthousiast en met beeld uitgebreid toelichten.

U bent van harte welkom bij deze lezing.

Scroll naar boven