VILT – VEELZIJDIG

NOV | 27 + 28 november | 13 – 17 u

‘Vilt Veelzijdig’ is een grote tentoonstelling van vilt en viltobjecten van de Vilt Kontakt Groep Noord Holland en Flevoland. Er zullen een aantal indrukwekkende objecten te zien zijn, die de veelzijdigheid van vilt duidelijk illustreren.

Het maken van vilt is het oudste textielambacht ter wereld. Met water en zeep worden plukken wol bewerkt, zodat de wol gaat vervilten. Het kan dan in de vorm van een lap of een voorwerp worden gevormd.

‘Indrukwekkende objecten illustreren de veelzijdigheid van vilt.’

Vroeger werd deze techniek vooral ingezet om gebruiksvoorwerpen en kleding te maken. Nu wordt ze ook ingezet voor het maken van bijvoorbeeld 2-D-wandobjecten, en 3-D-sculpturen en kunstobjecten. Als kunstobject kunnen ze ook dienst doen als geluiddemping in huis en in open ruimtes.

De leden van de Vilt Kontaktgroep willen laten zien hoe mooi, verrassend en veelzijdig vilt is. Op de tentoonstelling zijn zowel de wat meer traditionele artikelen, zoals kleding, als wandversieringen en objecten te zien. De 20 exposerende vilters zijn aanwezig om meer te vertellen over deze techniek.

De Vilt Kontakt Groep Noord Holland en Flevoland is een onderdeel van de landelijke vereniging, en bestaat uit ruim 160 enthousiaste leden. Landelijke telt de vereniging zo’n 1000 leden, die allemaal een passie hebben voor vilt.

Voor informatie hierover kijk op: www.viltkontaktgroep.nl.

Scroll naar boven