‘MIND THE GAP’

12 en 13 september van 13 tot 17 u
Collages in zeefdruk en mixed-media van Petra Berghorst.

Onder de titel ‘Mind the Gap’* exposeert Petra Berghorst haar werk – collages in zeefdruk en mixed-media. De titel van de expositie verwijst naar het afbreken en samenvoegen van beelden bij het maken van collages.

De zoektocht naar een nieuwe werkelijkheid, die toch onwerkelijk is, begint allemaal met het verzamelen, fotograferen, knippen, combineren en het zoeken naar de juiste compositie.

Spanning of vervreemding in de compositie kan de kijker een richting op sturen…

Berghorst beoogt een verbindende compositie te maken, waarbij de afzonderlijke fragmenten herkenbaar blijven. Het is een continu spel van afbreken en vervolgens weer samenvoegen. De constructies of de illusies die ontstaan, vertellen een verhaal en roepen waarschijnlijk vragen op. De betekenis van dit verhaal is afhankelijk van de waarneming. Spanning of vervreemding in de compositie kan de kijker een richting op sturen, maar uiteindelijk zal de onwerkelijke werkelijkheid door de beschouwer zelf worden bepaald.

Berghorst werkt op papier en doek en gebruikt verschillende mediums, o.a. acrylverf, en technieken, waaronder zeefdruk en de toyobo-etstechniek.

Petra Berghorst is in 2003 afgestudeerd aan de HKU (Fine Art) en heeft haar atelier in Utrecht.

* ‘Mind the gap.’ Het vertaalt ongeveer als ‘Let op de leemte/de kloof/ het gat.’ (Red.)

Lees hieronder over onze voorzorgsmaatregelen wat betreft Covid-19.

Het Weefhuis is weer open en alle medewerkers zijn blij dat er weer wekelijks exposities mogelijk zijn.
Wij hanteren een aantal ‘corona’-huisregels en we vragen alle bezoekers deze in acht te nemen. De huisregels zijn te lezen op onze website op de pagina: https://www.hetweefhuis.nl/huren/corona-huisregels-het-weefhuis/

Klik hier voor de pagina op onze site met de corona-huisregels.

Aanmelden voor de NIEUWSBRIEF.

Het Weefhuis op FACEBOOK.

Scroll naar boven