FOTOTENTOONSTELLING LAGEDIJK ZAANDIJK

5 en 6 september van 13 tot 17 u
Ter ere van 40-jarig jubileum Vereniging van Bewoners Lagedijk in Zaandijk
.

Anno 2020 is het veertig jaar geleden, dat de Vereniging van Bewoners Lagedijk in Zaandijk bij notariële akte werd opgericht. De jarige vereniging heeft een bloeiend bestaan met zo’n 140 leden, wonend op deze eeuwenoude dijk tussen molen ‘de Bleeke Dood’ en gemaal ’t Leven’.

Tussen de Bleeke Dood en ’t Leven

Als de versoepeling van de regelgeving* het toelaat zal in het weekend van 5 en 6 september a.s. een zeer interessante en nostalgische tentoonstelling gewijd zijn aan de eeuwenoude geschiedenis van de Lagedijk en directe omgeving.

De organisatie en vormgeving hiervan liggen in de ervaren handen van een aantal leden van de Bewonersvereniging. Bovendien is er een nauwe samenwerking met de Historische Vereniging Koog/Zaandijk.
Een deel van het getoonde bestaat uit foto’s en andere aandenkens, ingebracht door diverse bewoners van de Lagedijk.

“Het bestuur van de vereniging denkt met deze tentoonstelling belangrijk bij te dragen aan kennis van en respect voor het verleden.
Wie geen kennis heeft van wat vooraf ging kan geen goede keuzes maken waar het behoud van het oude en introductie van het nieuwe betreft,” aldus Hans Doornbos, de voorzitter van het bestuur van de bewonersvereniging.

Lees hieronder over onze voorzorgsmaatregelen wat betreft Covid-19.

Het Weefhuis is weer open en alle medewerkers zijn blij dat er weer wekelijks exposities mogelijk zijn.
Wij hanteren een aantal ‘corona’-huisregels en we vragen alle bezoekers deze in acht te nemen. De huisregels zijn te lezen op onze website op de pagina: https://www.hetweefhuis.nl/huren/corona-huisregels-het-weefhuis/

* Klik hier voor de pagina op onze site met de corona-huisregels.

Aanmelden voor de NIEUWSBRIEF.

Het Weefhuis op FACEBOOK.

Scroll naar boven