HET BUDINSKYFONDS PRESENTEERT…

19 en 20 september van 12 tot 17 u
(Lees over corona-huisregels onderaan dit artikel.)

Designer Marin Jansen en ontwerper/kunstenaar Noortje Bosma.

Het Budinskyfonds organiseert jaarlijks een expositie voor jonge kunstenaars. Dit jaar zijn het designer/ontwerper Marin Jansen en ontwerper/kunstenaar Noortje Bosma.
De tentoonstelling is te bezichtigen op 19 en 20 september van 12 tot 17 uur.

Marin heeft een voorkeur voor keramiek en werkt graag door middel van experiment en materiaalonderzoek. Haar objecten staan dichtbij de natuur en hebben door de vormgeving een tijdloze uitstraling.

In haar werk is ze gefascineerd door het verhaal en de oorsprong van het materiaal en zoekt naar manieren om deze natuurlijke materialen te verwerken en de unieke eigenschappen tot uiting te laten komen. Ze houdt ervan te werken met contrastrijke verschillen in de textuur, puur en ruw tegenover geglazuurd. Dit zorgt voor spanning en subtiele details in haar producten die daardoor uitnodigen om de zintuigen te gebruiken. De balans en combinatie van materiaal, tactiliteit en kleur binnen haar ontwerpen zijn kenmerkend voor haar werk.

Voor de Clay Collection bijvoorbeeld gebruikt Marin zelf gegraven zee- en rivierklei die ze heeft verzameld van diversen plekken in Nederland. De verschillen worden zichtbaar na de verwerking en het stoken van de klei. Met de producten in de Clay Collection laat ze een palet aan kleurnuances en verschillende texturen zien die ze eindeloos combineert en brengt zo cultuur en natuur samen.

Meer van haar werk zien? Kijk op de website van Studio Marin Jansen, http://www.marinjansen.nl.

– Clay Collection, keramiek met tijdloze uitstraling

en ‘Being’ een herinnering aan het ‘zijn’

Noortje Bosma noemt haar expositieonderdeel ‘Being’. Zij stapt hierbij uit haar comfortzone. Schilderen is namelijk niet haar gewoonlijke medium – zij heeft zich tijdens haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie gespecialiseerd in papier en is momenteel werkzaam als meervoudig ontwerper. Toch was er altijd al de wens om zich voor een langere tijd aan het schilderen te wijden en toen de omstandigheden zich voordeden greep zij haar kans.

Het idee voor Being ontstond in 2017, toen het kijken naar filmpjes van dieren een grote steun was tijdens een moeilijke periode. In de expositie draait het om dieren die zich nergens zorgen over maken, dieren die gewoon ‘zijn’. Veel mensen waaronder ook zijzelf, zijn vooral bezig met dingen doen en hoe we zouden móéten zijn. Maar wanneer ‘zijn’ we eigenlijk nog?

Dieren hebben dit probleem niet en daarom legt ze deze zorgeloze momenten vast op het doek zodat je er altijd naar terug kunt keren. Being is een ode en een herinnering aan het ‘zijn’. Noortje toont werken met in de hoofdrol: een gorilla in bad, een sierlijke zeeleeuw en twee honden met een ballon. Kom de levensgrote werken bekijken en ervaar zelf een moment van ‘zijn’.

Meer van haar werk is te zien op https://www.noortjebosma.com/.

Lees hieronder over onze voorzorgsmaatregelen i.v.m. Covid-19.

Het Weefhuis is weer open en alle medewerkers zijn blij dat er weer wekelijks exposities mogelijk zijn.
Wij hanteren een aantal ‘corona’-huisregels en we vragen alle bezoekers deze in acht te nemen. De huisregels zijn te lezen op onze website op de pagina: https://www.hetweefhuis.nl/huren/corona-huisregels-het-weefhuis/

Klik hier voor de pagina op onze site met de corona-huisregels.

Aanmelden voor de NIEUWSBRIEF.

Het Weefhuis op FACEBOOK.

Scroll naar boven