JANSZ, VERMEULEN EN ZEGERS

8 en 9 december van 12 tot 17 u

Drie beeldend kunstenaars, Helena Jansz, Paul Vermeulen en Joanne Zegers, kennen elkaar o.a. als docenten bij FluXus. Naast hun werk bij FluXus maken ze vrij werk dat losstaat van de vakken waarin ze les geven. Zo geeft Jansz schrijfworkshops en –cursussen maar gaat nu fotografie exposeren en carta pesta (papierkunst); Vermeulen geeft les in beeldhouwen maar toont nu zijn meest actuele werk – collages. En Zegers geeft kunstkijk lessen (BeeldLezen) en exposeert schilderijen.

In de fotografie – zwart-wit portretten en stillevens – van Helena Jansz speelt Italië een grote rol als leidraad en inspiratiebron. Met de camera onderzoekt zij thema’s die zich zowel vanuit haar persoonlijke leven als haar omgeving aandienen. Daarnaast maakt zij objecten in carta pesta, een oude Italiaanse papiertechniek.

In de schilderijen van Joanne Zegers, opgegroeid aan de oevers van de Zaan, is de horizon aan de andere kant van het water een terugkerend thema, als mede onderwerpen als nabijheid, leegte en duisternis,  “De overkant kan dreigend zijn, maar ook vol belofte en de troost geven van het onbekende.”

Paul Vermeulen heeft sinds 2014 een atelier in de Zaanstreek. Hij noemt zichzelf een ‘postmodernistische Amsterdamse meubelmaker/kunstenaar’. In zijn werk hebben zich vanuit strakke en formele lijnen organische en vloeibare vormen ontwikkeld. Zijn meest actuele werken als vrij kunstenaar zijn collages. Hij creëert bijzondere objecten met op de achtergrond wat inspiratie van de Zaanstreek.

Lees hier een leuk artikel in Het Noordhollands Dagblad van Karlijn Brinkman met foto van Pascal Fielmich.

Voor meer informatie kunt u op hun websites kijken: zie ook www.helenajansz.nl of joannezegers.nl of ewe-studio.nl.

Scroll naar boven