EXPOSITIE AQUARELLEN VAN IWS HOLLAND

1 en 2 december van 11 tot 17 u

Vijf kaderleden van IWS Holland (International Watercolor Society Holland) gaan exposeren in Het Weefhuis in Zaandijk. Zij zullen een verscheidenheid aan bijzondere aquarellen laten zien.

Aquarel laat zich in vele vormen gebruiken, van abstract naar figuratief tot realistisch. Elk onderwerp kan met aquarel geschilderd worden – bloemen, landschappen, vogels en andere dieren, portretten, stadsgezichten, stillevens en het Maritieme zijn slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Het kleurgebruik kan subtiel, maar ook expressief zijn. De deelnemers aan deze expositie zijn Hannie Rieuwerts, Jan Min, Carla de Korte, Gerard Hendriks en Inge van Elst Moonen.

U bent van harte welkom om te komen kijken en zal gastvrij ontvangen worden door de kunstenaars.

De aquarelschildervereniging IWS International is opgericht in 2012. Het beschikt over een wereldwijd netwerk. De Hollandse afdeling, IWS Holland, sloot zich aan in 2015 en telt nu 66 leden. Daarnaast zijn er nog ruim 80 landen bij aangesloten.
Dit netwerk voorziet in een grote uitwisseling van kennis en vaardigheden onder de leden die deze prachtige, maar ook complexe schildertechniek beoefenen. Het grote aantal enthousiaste leden wereldwijd toont aan dat de aquarel schilderkunst tot één van de meest actief beoefende schildertechnieken ter wereld behoort. IWS wil daarnaast de schoonheid van de aquarel promoten. Zij doet dit door over de hele wereld, zowel op nationaal als op internationaal niveau, exposities te organiseren.
Meer informatie over IWS International en IWS Holland is te vinden op respectievelijk  https://iwsglobe.org en www.iwsholland.nl.

EXTRA INFO EXPOSANTEN 

Hannie Rieuwerts is voorzitter van IWS Holland en schildert al 30 jaar met aquarelverf. Haar techniek is los waarbij ze diverse transparante lagen aanbrengt om meer spanning en diepte in haar werk te creëren. Hannie heeft met haar aquarellen diverse prijzen gewonnen en haar werkstukken hebben zich verspreid over de wereld. Daarnaast is zij een getalenteerd docent en geeft aquarel workshops in binnen en buitenland.
“Ik probeer elke keer weer het licht te vangen!”
Meer op haar site: www.aquarieuwerts.nl

Jan Min, bestuurslid van IWS Holland Het weergeven van licht en toonwaarden speelt een belangrijke rol in zijn werk.  Zijn gewilde aquarellen winnen prijzen en ontvangen regelmatig eervolle vermeldingen in diverse landen over de hele wereld. Daarnaast geeft Jan workshops.
“Met mijn aquarellen wil ik boeiende onderwerpen vangen in een mystieke en kleurrijke atmosfeer.”
Meer op: www.watercolorsjanmin.com

Carla de Korte, bestuurslid van IWS Holland, schildert graag op locatie. Met mooi weer gaan verf, kwasten en aquarelpapier mee naar buiten. Over de jaren heeft zij door het volgen van workshops en cursussen zich het aquarelleren  eigen gemaakt. Carla werkt op groot formaat papier. Ze laat het water met de verf hun werk doen met net voldoende sturing voor het juiste effect. Carla exposeert regelmatig in binnen en buitenland. Kijk op www.carladekorte.nl

Gerard Hendriks, bestuurslid van IWS Holland, heeft vele technieken beoefend en koos uiteindelijk voor aquarel. Hij geeft workshops en cursussen. Ook Gerard exposeert in binnen en buiteland.
“Voor mij is het transparante aquarel het meest emotionele, veelzijdige, directe en het meest verrassende medium.”
Zijn site: www.gerardhendriks.net

Inge van Elst Moonen, kaderlid IWS Holland, heeft haar leven lang getekend en heeft de aquarel 10 jaar geleden ontdekt. Door het volgen van cursussen en door haar werk regelmatig te presenteren aan een kritische (Kunst Academie-) mentor, is de spannende weg van ontwikkeling oneindig, confronterend en soms frustrerend. Inge exposeert in binnen en buitenland. Zij ontving in 2017 de eerste prijs tijdens de jaarlijkse nationale expositie van IWS Holland.
“Controle, loslaten en perfectie, drie aspecten die bij mij constant balanceren op een slap koord.”
Haar site: www.ingevanelst.nl

Scroll naar boven