IN BEWEGING

28+29 NOV |5+6 DEC

Hoewel veel in deze tijd tot stilstand lijkt te komen, komt in het Weefhuis, tijdens de weekenden van 28 en 29 november en 5 en 6 december, juist heel veel tot leven.

Vorig jaar was de expositie ‘De Reiziger’ een groot succes. Deelnemers aan die expositie waren Angèle van den Thillart, Nicole van der Heijden, Laura van Dijk, Marsha Metselaar, Jansje Dane en Alan de Geus. Met hun nieuwe expositie ‘In Beweging’ hopen zij dat succes nog te evenaren. Een zeer boeiend thema – tenslotte is alles in beweging; zelfs een steen wordt door de tijd voortbewogen.

Angèle van den Thillart haalt haar inspiratie uit moderne dans en zet de beweging stil in een momentopname. Details in voeten en gezichten worden uitgelicht. Nicole van der Heijden laat beweging ontstaan door herhalingen van lijnen en vormen. Doordat de toeschouwer in beweging is, komt het werkt tot leven. Laura van Dijk probeert beweging te vangen en vast te leggen in een nieuwe omgeving. Er lijkt een nieuwe werkelijkheid te ontstaan. Jansje Dane maakte van kippengaas een wolk van vogels, bloemen, spinnen en torretjes, die zich, als door de wind opgetild, alle kanten uit lijken te bewegen. Ook laat zij een slang van Daarnaast maakte Jansje een boeiend object van duizend oordoppen, die zich als een slang door een kniestuk wurmen. Alan de Geus koos voor een enkel boomblaadje, dat zich via een aantal aquarellen door zijn belevingswereld, die hoofdzakelijk uit bomen bestaat, voortbeweegt. Marsha Metselaar tenslotte maakt installaties van keramiek en stoffen en heeft zich laten inspireren door de natuur. Haar installaties komen in beweging door aanraking of verplaatsing van lucht.

– tenslotte is alles in beweging;
zelfs een steen wordt door de tijd voortbewogen –

Al met al ook deze keer weer een zeer boeiend en divers aanbod aan benaderingen van in beweging zijn. Uiteraard bestaat ook tijdens deze expositie weer de mogelijkheid om tegen een vriendelijk prijsje interessante kunstwerkjes te kopen; extra leuk in deze tijd van het jaar.

Door de huidige omstandigheden zullen de bezoekers nu wel rekening moeten houden met de geldende coronaregels.

In Het Weefhuis is een looprichting aangebracht, waarbij de ingang aan de zijkant wordt gebruikt (Beeldentuin) en de uitgang via de noodtrap. Zo kunnen mensen rustig kijken zonder elkaar te veel in het vaarwater te zitten. Afstand houden is en blijft belangrijk!Huisregels in coronatijd.

Wij hanteren een aantal corona-huisregels. We vragen alle bezoekers deze in acht te nemen.
Klik hier voor de pagina op onze site met de corona-huisregels.

Aanmelden voor de NIEUWSBRIEF.

Het Weefhuis op FACEBOOK.

Scroll naar boven