Zaans Celluloid Filmavond -1

Zaans Celluloid - beeld molen Weefhuis Zaandijk
Zaans Celluloid Filmavond -1

Wanneer

5 okt 2022
20:00 - 21:00 uur (Inloop vanaf 19:30)

Plaatsen

Reserveren gesloten

Activiteit

Zaans Celluloid

Gepresenteerd door gemeentearchivaris Frans Hoving |
Een samenwerking van Het Zaans Gemeentearchief en Het Weefhuis |

Onder de noemer Zaans Celluloid is, in samenwerking met het Zaans Gemeentearchief, een initiatief ontstaan om oude filmbeelden uit de Zaanse historie aan het publiek te tonen. Toen Weefhuisbestuurslid Nicole van der Heijden deze ingeving kreeg en Frans Hoving van het gemeentearchief benaderde, was hij meteen enthousiast. De gemeentearchivaris vertelt graag over zijn vak en over het leuke filmmateriaal dat beschikbaar is vanuit het gemeentearchief.

De laatste jaren zijn er door vrijwilligers inspanningen geleverd om al dat beeldmateriaal te digitaliseren. Dit maakt het mogelijk om de films toegankelijk te maken. Met behulp van een beamer zullen per avond één of meer films of filmpjes getoond worden.

Tijdens deze Zaans Celluloid filmavond ziet u:

  • De 1e Dam tot Damrace, 1959
  • Tussen Mokum en de Zaan – over de aanleg van de Coentunnel
Zaans.Celluloid-filmavonden-Het-Weefhuis

Plaatsen aanvragen

Vul onderstaand aanvraagformulier volledig in. U ontvangt binnen enkele minuten van ons een e-mail, met (betaal) informatie. Check ook even uw spam- of junkmap, soms komt de mail daar terecht. NB: Uw reservering is pas definitief indien u heeft betaald én u onze definitieve bevestiging heeft ontvangen.

Er kunnen geen plaatsen meer worden gereserveerd voor dit evenement.


Scroll naar boven