Showcase

Collage kunst expositie Showcase Weefhuis Zaandijk 2022
Showcase

Wanneer

8 okt 2022 - 9 okt 2022
13:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Joanne Zegers, Hennesien van Walderveen,
Theo de Bruyn, Mieke Cosemans, Oscar Aberson en Esther Hans

Zes kunstenaars uit Zaanstad en omgeving die al meer dan 10 jaar een actieve intervisie groep vormen vonden het hoog tijd om weer gezamenlijk te exposeren. Dankzij de intervisie avonden houden ze elkaars geest scherp en geïnspireerd. Dat resulteert regelmatig in mooie avonden met felle discussies en inzichten. Alle kunstenaars zijn professioneel actief; hun werk is zeer divers. Het maakt deze groepsexpositie meer dan de moeite waard om te bekijken.


Verwacht schilderijen van Joanne Zegers in haar zoektocht naar abstractie, haar werk krijgt steeds meer diepte doordat ze uitgebreid bestudeerd wat licht en donker en kleur op het doek doet.


Esther Hans werkt projectmatig, en niet volgens een stijl. Op dit moment maakt ze grote houtskool tekeningen die over de relatie tussen haar en anderen gaan. Maar verwacht net zo goed een schilderij van een plant of gangster.


Oscar Aberson is op zoek naar ‘wanneer is een schilderij nou af?’ Zijn schilderijen zijn daardoor gelaagd en bestaan uit allerlei fragmenten. De kijker wordt visueel uitgedaagd!

Het werk van Hennesien van Walderveen is direct te herkennen door haar unieke sfeervolle portretten die lijken en toch ook veel ruimte laten voor de kijker om bij weg te dromen.


Mieke Cosemans maakt zeer persoonlijk werk dat soms bestaat uit dromerige sferen. Zij maakt schilderijen, etsen, beelden en aardewerk.


Theo de Bruyn maakt weloverwogen, doordachte schilderijen geïnspireerd op o.a. structureren en architectuur, waar hij lang op broedt en weinig aan het toeval over laat.


Door bovenstaande diversiteit belooft het weer een boeiende expositie te worden. We zijn dan ook zeer benieuwd wat het publiek er van gaat vinden

Scroll naar boven