Het Amsterdam Collectief

Collage van werk exposanten Weefhuis
Het Amsterdam Collectief

Wanneer

1 okt 2022 - 2 okt 2022
11:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Het Amsterdam Collectief vertegenwoordigt verschillende disciplines: Ada Breedveld, Simone Bosch en Thérèse van Gelder maken schilderijen. Lotte Avéres is beeldhouwer, Els Enschedé werkt met fotografie en Claudia Roodheuvel maakt sieraden. De expositie is dit weekend te bezichtigen van 11:00 tot 17:00 uur.

Het Weefhuis is voor dit weekend een kunstwarenhuis met een grote verscheidenheid aan kunstwerken voor schappelijke prijzen – een kleine affordable artfair!


Simone Bosch werkt met diverse materialen en technieken, zoals olieverf, acryl, aquarel, collage, fotografie of tekening. Maar bovenal is ze een schilder. Op deze expositie zijn vooral acrylschilderijen te zien. De schilderijen zijn een onderzoek naar de spanning tussen buiten- en binnenwereld, perfectie na willen streven tegenover een ‘wiebelige’ binnenkant.
Daarnaast een serie psychologische kinderportretten getiteld, Thuisfront, waarin zij het traumatische zichtbaar wil maken. Meer over haar werk is te lezen op www.simonebosch.nl.


Ada Breedveld is bekend van haar vrouwenschilderijen: “Het binnen en het buiten, beide zijn het domein van de vrouw. Zij geeft kleur en geur aan alles wat leeft!” Er zullen kleine naïeve schilderijen te zien zijn met als thema ‘natuurlijk vrouwen’. Meer van haar werk is te zien op www.adabreedveld.nl.


De sieraden van Claudia Roodheuvel zijn niet te vangen onder één noemer of één stijl. Zij gebruikt veel verschillende materialen. Door hergebruik krijgen oude sieraden en kralen weer een nieuw leven. Haar meest recente collectie bestaat uit zilveren sieraden met glas uit zee.


Els Enschedé fotografeert objecten binnen en buiten en daarnaast in scène gezette taferelen. Zijn het beelden over elkaar heen of is het een weerspiegeling? De kijkers weten niet direct wat zij zien. Er zijn beschilderde foto’s en nageschilderde foto’s. De camera vervangen door de kwast! Meer van haar werk op www.elsenschede.nl.


Thérèse van Gelder: “Naar de natuur, after nature, con la natura, á la nature, waar dan ook en hoe dan ook, voor mij is de natuur een onuitputtelijke bron.” www.theresevangelder.nl.


Lotte Avéres: “Ons lichaam is een bibliotheek van opgeslagen fysieke herinneringen. Allerlei emoties, van spanning of lust tot verdriet of intens genoegen, komen tot uiting in onze houding. Daarover gaan mijn beelden  – over de lichaamstaal.”

Scroll naar boven