Spelen met kleur/Combi-objecten

Spelen met kleur/Combi-objecten

Wanneer

8 jun 2024 - 9 jun 2024
13:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Martha Schaap over haar werk:

“Mijn werk ontstaat door het loslaten van verwachtingen, spelen met vorm, lijnen, kleur, zand, water en het kijken naar het ontstaan van de compositie. Ik ervaar dat als een worsteling. En met mijn intuïtie gebruik ik het gehele werk, waardoor ik het gevoel heb dat het schilderij een geheel is.

Deze kunstvorm is ontstaan uit mijn loopbaan als poppenspeler, het maken/schrijven van kindertheater en toneelspel met bejaarden.
Mijn kindertheater is geheel ontstaan vanuit mijn fantasie. De poppen werden gemaakt van oude lappen, weggooimaterialen en papier maché. De toneelstukken zijn door mij geschreven uit de herinneringen van de mensen die de toneelgroep vormden.
Op de expositie is er ook een serie van werken te zien onder de titel ‘Ik ben zo blij met jou’, gemaakt naar figuratieve afbeeldingen.”

Marianne Kerzemaker over haar werk:

“De inspiratie van mijn kunst haal ik uit het alledaagse leven. Dat kan zijn een gebeurtenis of iets wat mij opvalt. Dan ga ik aan de slag met het liefst verschillende materialen. Door de combinatie van kleur en verscheidene vormen geeft de symboliek van elk werk een authentieke uitstraling.”

Scroll naar boven