Stella Burggraaf exposeert: In de Verte…….

Stella Burggraaf exposeert: In de Verte.......

Wanneer

11 mei 2024 - 12 mei 2024
11:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Stella Burggraaf studeerde in 2003 af aan de Ruudt Wackers Academie in Amsterdam richting tekenen en schilderen. Aanvankelijk werkte ik veel op locatie. Vaak in het Wormer- en Jisperveld en de Starnmeerpolder. Tegenwoordig ben ik dagelijks te vinden in mijn atelier in Westknollendam.

Ik maak vergezichten die geïnspireerd zijn op het polderlandschap dat ik om mij heen zie. Mijn schilderijen zijn geen registratie van de werkelijkheid maar geven een impressie. Niet-bestaande landschappen die je in de Zaanstreek kunt tegenkomen. Uitgangspunt daarbij is de horizon waaromheen ik mijn eigen beeld creëer; ruimtelijk en simpel. Zoekend naar de sfeer van drassige landjes spiegelend water en Hollandse luchten. Ik werk met olieverf op doek.

De kracht van mijn werk ligt in het vinden van eenvoudige oplossingen gecombineerd met een losse schildertoets. Daarnaast zullen in het Weefhuis houtskool tekeningen te zien zijn van alles wat leeft in en rond de polder. Werk van Stella Burggraaf is opgenomen in verschillende nationale en internationale particuliere collecties

Scroll naar boven