AFGELAST! Ineke Swanevelt – Laatste lente

Ineke Swanevelt – Laatste Lente
AFGELAST! Ineke Swanevelt - Laatste lente

Wanneer

10 mei 2023
20:00 - 21:00 uur AFGELAST

Activiteit

Lezing

Helaas deze lezing gaat niet door!

Het was drie dagen na onze eerste raampjes-kus in de Niersstraat. P. kwam verwelkomend naar buiten. We gingen op het bankje voor de boerderij zitten. Hij liet er geen gras over groeien en vroeg: “Waar wil je vannacht slapen, in een logeerbed of bij mij”? Ik deed alsof ik nadacht en zei toen: “Bij jou” . Ik had een klein koffertje bij me dat hij naar binnen droeg. Omdat P. zo groot is zag het eruit of een kind kwam logeren.

Actrice Ineke Swanevelt en Peter Müller, pseudoniem A L. Snijders, de bekende schrijver van het zkv (zeer korte verhaal), ontmoeten elkaar als zij 75 is, en hij 81. Ze vallen als een blok voor elkaar. Al gauw besluiten ze voor altijd bij elkaar te blijven, beschouwen het als een wonder dat ze zo goed bij elkaar passen. Ze zullen twee jaar samenwonen in zijn boerderij in de Achterhoek.

In haar boek Laatste lente beschrijft Ineke Swanevelt hun dagelijks leven, van 4 april tot 7 juni 2021. Ze las de tekst voor aan haar man, hij moedigde haar aan vooral openhartig te zijn over hun liefde. “Zelfcensuur is uit den boze”, zei hij.

Scroll naar boven