Hoogtepunten van de Familie Hinderks

Hoogtepunten van de Familie Hinderks

Wanneer

15 apr 2023 - 16 apr 2023
13:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Tijdens dit weekend worden de hoogtepunten van de afgelopen jaren tentoongesteld.

Caroline Hinderks (65) tekent en schildert al sinds haar studietijd in Amerika, waar ze voor het eerst haar interesse voor schilderen ontdekte door de mogelijkheden die zich daar voordeden om schilder- en tekenlessen te volgen. Sinds die tijd heeft Caroline zich laten inspireren door diverse stijlen zoals het Im- en Expressionisme, het Fauvisme en later abstracte kunst. Deze ontwikkeling is te zien tijdens de expositie. Caroline werkt het liefst met acrylverf, maar in haar laatste werken heeft Caroline hierbij ook andere materialen betrokken, zoals papier, karton, jute, acrylaatkit en natuurlijke materialen zoals takjes, grassen, bladeren, waardoor haar werk reliëf krijgt.

Allard Hinderks (63) heeft 15 jaar geleden het beeldhouwen ontdekt. Voor zijn beelden gebruikt hij voornamelijk speksteen en serpentijn. Allard houdt van grove lijnen en laat zich het liefst niet terughouden door kleine details. Hij laat zich inspireren door de vorm van de steen te volgen, waarbij veelal een open verbinding centraal staat.

Renske Hinderks (28) is door haar moeder, Caroline, geïnspireerd om zelf ook te gaan tekenen en schilderen. Wat eerst begon met portrettekenen, is veranderd tot abstracter schilderen met acryl- en olieverf. Renske houdt van felle en heldere kleuren, waarbij de kleurenkeuze onder andere als basis fungeert voor een schilderij.

Scroll naar boven