CREATIEVELINGEN IN POTLOOD EN PASTEL

29 + 30 mei | 12 tot 17 u

Opnieuw staat Carel Poulie in Het Weefhuis. Nu met het thema ‘Creatievelingen in Potlood en Pastel’. De afgelopen maanden kwam Carel via Instagram in contact met veel kunstenaars. De contacten waren aanleiding voor de nieuwe expositie, waarin de kunstenaars en andere creatievelingen onderwerp zijn geworden. Het leverde bijzondere tekeningen op van kunstenaars in hun vrije tijd en tijdens hun werk.

Carel werkt met een gemengde techniek bestaande uit grafietstift, houtskool en oliepastel. Zijn werk heeft een vast formaat van 50 x 65 cm. De afgelopen drie jaar heeft Poulie honderden tekeningen gemaakt. Al twee keer eerder exposeerde hij in Het Weefhuis en dat is dan ook de perfecte locatie voor deze expositie.

Vind ons leuk of deel op Facebook!

Bio Carel Poulie

In 1956 toen Carel Poulie vijf jaar oud was, werd op de lagere school al ontdekt dat deze banjer rustig kon worden gehouden door hem op het schoolplein – tijdens de speelkwartiertjes – te laten tekenen of schilderen. Er was voldoende tekenmateriaal op school aanwezig. Voor hem werd dan speciaal tijdens deze speelmomenten een schildersezeltje op het schoolplein gezet, zodat hij  rustig zijn gang kon gaan.

Het resultaat was er dan ook naar. De door Carel gemaakte tekeningen versierden niet alleen het klaslokaal, maar werden al gauw ook op andere plekken in de school opgehangen. Er  werd ook gefluisterd dat hij een kunstenaar in de dop was. Het laat zich raden wat Carel later wilde worden: tekenleraar! En hij wilde graag naar een kunstacademie.

Uiteindelijk koos hij voor een meer technische opleiding. Hij bleef wel doorgaan met tekenen en kreeg mogelijkheden om te exposeren en opdrachten aan te nemen. Zo hing werk van hem in kantoren en openbare gebouwen.

Scroll naar boven