CONNECTED III – JOANNE ZEGERS (NL) EN EARL LUNDQUIST (VS)

12 en 13 oktober  / 13 tot 17 u

Joanne Zegers, uit Zaandijk, heeft digitaal ontwerper Earl Lundquist uit Texas (VS) een ‘verwante’ kunstenaar van over de landsgrenzen, uitgenodigd met haar te exposeren. Zij noemt deze exposities Connected, verbonden dus, voorbij het fysieke contact.

DEEL DIT OP FACEBOOK

Zegers is een bekende in de Zaanstreek en het Weefhuis. Zij heeft al vele keren geëxposeerd en ervaart Het Weefhuis altijd weer als een fijne plek om haar werk te laten zien. Dit is de derde keer dat zij iemand uitnodigt die zij niet persoonlijk kent maar met wie zij zich via de kunst verbonden voelt. Zelf zegt Zegers: “Wat maakt dat je wil exposeren met een andere kunstenaar? Je wordt een beetje verliefd op het werk van die ander, die laat iets zien wat je verbaast, nieuwsgierig maakt, maar wat je ook raakt. Die andere kunstenaar maakt iets wat jij zelf niet kan maken.”

Earl Lundquist maakt fotografische kunst. Op de computer bewerkt hij fotografisch materiaal. Soms worden de beelden abstract, maar vaak zijn er nog landschappen in te herkennen en zijn de ingrepen heel subtiel. Hij werkt afwisselend met kleur en zwartwit, abstract en figuratief en donker en licht. Het zijn intense beelden die ontstaan uit verstilling.

Lundquist is werkzaam als programmeur en digitaal ontwerper en woont en werkt in Texas (VS). Zelf zegt hij over zijn werk: “De natuurlijke, bijna onbewuste balans in mijn carrière, is een behoefte om expressionistische, ongestructureerde, emotieve kunst te creëren, waarvan een groot deel uit meditatie voortkomt. Het is een tijd waarin ik vertraag. Het is mentale ‘opschorting’, geen mentale afleiding.”

Zegers is bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Landschappelijkheid en abstractie lagen nog nooit zo dicht bij elkaar; een spanningsveld dat Zegers graag opzoekt. Haar werk is gelaagd en druk. Vol beweging en vormen. Maar achter alles laat zij de grote ruimte zien. Haar inspiratie haalt zij uit muziek en het stedelijk landschap.

Eerdere Connected-exposities waren met fotografisch kunstenaar Kendra Komppa uit Seattle (VS) in 2017 en met de Italiaanse schilder Federico Mazza uit Rome in 2018.

Scroll naar boven