EXPOSITIE BOS & BOS

vrij 18 oktober / 17 tot 21 u
za 19 oktober  / 11 tot 17 u
zo 20 oktober  / 11 tot 17 u

Bos & Bos is een gezamenlijke expositie van Simon Bos en zijn dochter Meike Lieve Bos. 

Zowel de in Assendelft geboren vader Simon, als zijn dochter Meike Lieve hebben een sterke band met de Zaanstreek en dit is soms te zien in hun werk. Simon Bos volgde een opleiding aan de Kunstacademie Aki-Artez in Enschede. Bos maakt collage-achtige voorstellingen vanuit de grafische technieken. De laatste jaren combineert hij dat vaak met fotografie en digitale beeldbewerking.

Meike Lieve studeerde mode-styling aan de Vogue-Academie en Hogeschool Amsterdam. Tijdens haar studie bleek tekenen en illustreren van verhalen een grote kracht van haar te zijn. Ze heeft een groot beeldend vermogen en haar tekeningen zijn sprankelend, humorvol en ontwapenend. Zij maakt o.a. kraamtekeningen in opdracht. Haar oog voor details en gevoel voor kleur komen dan goed tot hun recht. Dit jaar heeft zij als illustrator de tekeningen verzorgd voor het kinderboek ‘Slaapkoppie’, dat vanaf 15 oktober in de boekwinkels ligt.

Het verhaal speelt in het werk van allebei een belangrijke rol. In de expositie worden verschillende verhalen verbeeld. Tijdens de expositie is de aanloop naar een nieuw gezamenlijk project van vader en dochter Bos te zien: ‘Waar blijven de dode vogels?’

– Vind leuk of deel op Facebook! –

Scroll naar boven