AQUAREL EN BESCHILDERD PORSELEIN

vrijdag 21 februari opening v.a. 20:00 u
zaterdag en zondag 22 + 23 februari / 13 tot 17 u

Een expositie met aquarellen van Marion Frieser en Joop de Beer en beschilderd porselein van Fieneke de Beer. 

DEEL DIT OP FACEBOOK

Fieneke de Beer beoefent de techniek van het porselein beschilderen al meer dan 25 jaar. Daarvoor volgt zij lessen bij de vermaarde porseleinschilder en docente, Anneke Heijne, die verbonden is aan Stichting De Nieuwe Kuil in Uitgeest.

Het procedé van porselein beschilderen omvat een aanzienlijk aantal handelingen: met een speciale porseleinverf worden de contouren van het ontwerp in etappes op de wit porseleinen ondergrond aangebracht. Door het bakken in de porseleinoven verschraald de kleur van de verf, waarna deze opnieuw wordt aangebracht en gebakken. Bij sommige werkstukken kan het nodig zijn dit proces wel 4 á 5 keer te herhalen. Tijdens deze expositie exposeert Fieneke, door haar beschilderde porseleinen plateaus, borden en schalen.

Marion Frieser heeft zich bekwaamt in de aquareltechniek en ontwikkelde daarbij een geheel eigen stijl. Zij plaatst haar onderwerpen tegen een achtergrond van in elkaar overgaande kleuren. Dit levert een illustratief resultaat op. Daarnaast maakt zij in haar werk gebruik van mixed-media. Zij maakt o.a. portretten van mensen en huisdieren. Haar werk wordt door liefhebbers zeer gewaardeerd en is erg gewild. Een kijkje in haar werk is te zien bij https://marionfrieser.exto.nl/

De andere aquarellist van deze expositie is Joop de Beer. Hij schildert vooral realistische dorps- en stadstaferelen, waarbij details niet worden gemeden. Alkmaar, Haarlem en Amsterdam zijn uitdagende regionale onderwerpen, waarbij grachten en grachtpanden bij Joop de voorkeur genieten.

De laatste tijd heeft Joop zich toegelegd op het schilderen met een beperkt kleurenpallet waarbij blauw en sepia (donkerbruin), puur en in gemengde vorm, sfeervolle beelden opleveren.

Joop de Beer is al 15 jaar docent Tekenen en Schilderen bij Stichting De Nieuwe Kuil. Voor een voorproefje van zijn werk kunt u kijken op de website: https://joopdebeer.exto.nl.

Scroll naar boven