FAMILY AFFAIRS

15 + 16 februari / 13 tot 17 u
afsluiting op zondag Chris Duivenvoorden met muziekgroep MOOTet

In Het Weefhuis exposeren op zaterdag en zondag 15 en 16 februari een groot aantal leden van de familie Duivenvoorden uit Zaandam Bij het organiseren van de expositie waren ze eigenlijk verbaasd dat er zoveel creatief talent binnen de familie bestond.

DEEL DIT OP FACEBOOK

Het gezin van moeder Stien en vader Leen uit de Luiksestraat in Zaandam bestaat uit negen kinderen, zes dochters en drie zoons. Moeder Duivenvoorden was een trotse vrouw en vooral moeder voor haar kroost. Vader Leen was uitvoerder bij Maarten de Wit en leidde gymnastiekvereniging S.O.S. Victoria, verder zong hij in het kerkkoor van de St. Bonifatiuskerk en later ook in het Zaans Vocaal Sextet.

De oudste zoon Frans tekende al vroeg en houdt zich nu bezig met aquarelleren. Gu, de oudste van een tweeling, heeft voor elke broer of zus wel een bijpassend keramiek beeld gemaakt, getuige het leuke naambord met duif. Zij is creatief en perfect in de afwerking. Anneke, jongste van de zes zussen heeft zich gericht op edelsmeden en maakt sieraden van zilver en titanium. Dirk, de oudste van nog een tweeling, is de vakman en heeft zo bij iedereen wel een kast, houten vloer, dakraam of iets dergelijks gemaakt. Ook in zogeheten klein werk staat hij zijn mannetje, laat u verrassen door zijn creaties. Chris de jongste van reeds genoemde tweeling treedt op als zanger van de muziekgroep MOOTet.

Léon Duivenvoorden, zoon van Anneke en Frans toont fotografie. Isis Vonk, een kleindochter verrast met prachtige tekeningen. Vanuit de aangetrouwde families sluiten zich daar nog bij aan Gerrit van den Nieuwendijk; hij maakt dichten en als beeldhouwer maakt hij koppen en maskers uit diverse steensoorten en hout. Als hekkensluiter, Piet Jagtman, die al jarenlang fotografeert en fraaie foto’s laat zien.

Scroll naar boven