VILT – VEELZIJDIG

23 en 24 november  / 13 tot 17 u

‘Vilt Veelzijdig’ is een grote tentoonstelling van vilt en viltobjecten van de Vilt Kontakt Groep Noord Holland en Flevoland.

DEEL DIT OP FACEBOOK

Het maken van vilt is het oudste textielambacht ter wereld; met plukken wol, water en zeep wordt de wol vervilt tot een lap of een voorwerp. Vroeger werd deze techniek vooral ingezet om gebruiksvoorwerpen te maken maar ook nu wordt ze weer volop ingezet voor het maken van bijvoorbeeld kledingstukken en kunstobjecten. Als kunstobject kunnen ze ook dienst doen als geluiddemping in huis en in open ruimtes. Met deze tentoonstelling willen de leden laten zien hoe mooi, spannend, verrassend en veelzijdig vilt is.

De Vilt Kontakt Groep Noord Holland en Flevoland is een onderdeel van de landelijke vereniging, en bestaat uit ruim 160 enthousiaste leden. 18 vilters zijn de uitdaging aangegaan om hun werk te exposeren. De vilters zijn aanwezig om meer te vertellen over deze techniek.

Landelijke telt de vereniging zo’n 1000 leden, die allemaal een passie hebben voor vilt. Voor informatie hierover kijk op: www.viltkontaktgroep.nl.

Scroll naar boven