TEXTIEL EN RANDSTEDELIJKE ROMANTIEK

25 en 26 mei van 11 tot 17 u

Linda van Dam en Myriam Weisz kennen elkaar van de Gerrit Rietveld Academie. Zij hebben elkaar nooit uit het oog verloren en zijn allebei op hun eigen manier in de kunst verder gegaan; Myriam Weisz met schilderen en Linda van Dam in de textiel. Ze exposeren samen op 25 en 26 mei van 11 tot 17 uur in Het Weefhuis in Zaandijk.

De textielkunst van Linda van Dam bestaat uit vrij in de ruimte hangende of in een frame opgespannen stof, meestal zijde. Zij maakt gebruik van kleur, transparantie, licht en flexibiliteit. Kleuren laat ze mengen door meerdere lagen zeer dunne, liefst doorschijnende stof over elkaar te plaatsen. Er ontstaat een gevoel van ruimte en beweging. Naast het vrij hangende werk maakt Van Dam onder andere ook kleurrijke sjaals, broches en hoofdbedekkingen.

Waar zijn we? Wat doen die mensen daar?

In de olieverfschilderijen van Myriam Weisz worden de rafelranden van de door de mens bebouwde omgeving zichtbaar. Stille landschappen in de omgeving van een industrieterrein, bouwplaatsen, uitgestrekte waterpartijen en kale gronden. De kunstenaar beschrijft dit zelf als ‘randstedelijke romantiek’: het schilderen van onbestemde ruimten waarin je nog kunt dwalen. Haar inspanning levert beelden op die zich niet direct laten verklaren. Eerder roepen de schilderijen vragen op. Waar zijn we? Wat doen die mensen daar?

Voor een kijkje in het werk van Linda van Dam kijk op de website https://lindavandam.nl/. Voor Myriam Weisz kijk op http://myriamweisz.com/ .

Maak verbinding met uw vrienden
en deel dit evenement op Facebook.

Scroll naar boven