SYMBOLISCH REALISME VAN RUUD HELMERS

14 + 15 maart / 11 tot 18 u
Een overzichtstentoonstelling

Ruud Helmers exposeert in het weekend van 14 en 15 maart in Het Weefhuis in Zaandijk. De expositie toont een selectie olieverfschilderijen uit zijn oeuvre, dat een periode van ruim vier decennia beslaat. Ruud Helmers exposeerde in 2016 eveneens in Het Weefhuis. In de komende expositie is zowel werk te zien dat destijds niet aan bod kwam als nieuw werk.

Deel dit op Facebook

De schilderijen worden gekenmerkt door veel symboliek, gebaseerd op uiteenlopende thema’s als vergankelijkheid, lotsbestemming en machteloosheid. Daarmee ontstaan indringende voorstellingen die de toeschouwer nauwelijks onverschillig kunnen laten en juist daardoor zeer uiteenlopende reacties oproepen. Maar tegelijkertijd voldoende ruimte laten voor een eigen interpretatie. En soms ook met een knipoog bezien moeten worden.

In de beide zalen van Het Weefhuis is alle ruimte om de schilderijen tot hun recht te laten komen en wordt bij enkele werken in tekst een korte uitleg gegeven om daarmee een kijkje te geven in de gedachtewereld van de schilder.

Ruud Helmers (Amsterdam, 1950) exposeerde eerder in Amsterdam, Maastricht, Monnickendam, Purmerend, Utrecht, Zaandam, Zaandijk en Zuidoost Beemster.

Scroll naar boven