RUUD SPELDENBRINK SCHILDERIJEN

29 en 30 juni  / 13 tot 17 u

Beeldend kunstenaar Ruud Speldenbrink exposeert zijn beelden en schilderijen. Ruud Speldenbrink is een nauwgezet waarnemer. Hij zegt hierover: “Kijken is een van de grondbeginselen van het schilderen. Een diepgaande observatie van het landschap dat ik wil vastleggen is voor mij een eerste vereiste.”

“Kijken is een van de grondbeginselen van het schilderen. Een diepgaande observatie van het landschap dat ik wil vastleggen is voor mij een eerste vereiste.”

Maak verbinding met uw vrienden
en deel dit evenement op Facebook.

Al vanaf zijn kindertijd is Rudolf Speldenbrink (1938) bezig met schilderen, tekenen en houtsnijwerk. Hij heeft veel geleerd van zijn ouders en andere beeldend kunstenaars. Tot zijn voorbeelden behoren Schelfhout, Gauguin en Monet en de bekende Balinesische schilders Le Mayeur, Hofker en Bonet.

Ook het uitproberen van verschillende technieken heeft bijgedragen aan zijn stijl. Ruud Speldenbrink is iemand die ‘altijd’ bezig is met kunst. Voor hem zijn kwaliteit, perfectionisme en eersteklas materialen de kern van de zaak. Zijn werk is te omschrijven als realistisch, klassiek, impressionistisch en soms surrealistisch. Uit de schilderijen spreekt liefde, soms nostalgie of een hang naar het exotische en mystieke.

De geëxposeerde stenen en houten beelden zijn in Art Deco- of Art Nouveau-stijl. Veel van zijn werken maken deel uit van particuliere collecties in binnen- en buitenland.

Scroll naar boven