ODE AAN DE BOOM

28 en 29 augustus | 12 u tot 17 u

Maartje van Deurssen en Otto Koedijk noemen zichzelf vormgevers in hout. Tijdens deze expositie laten ze hun nieuwste werk zien.

Maartje van Deursen (1963) volgde haar opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege en is sinds 1990 actief met haar bedrijf Cambium Meubels. Eerst in Amsterdam tegenwoordig in Krommenie.

‘Hout vertelt zijn eigen verhaal.’

Naast het maken van meubels in opdracht heeft zij altijd gewerkt aan een eigen collectie. Dat doet zij door middel van materiaalexperimenten en zoeken naar bijzonder hout ; liefst met interessante tekening of groeistructuren. Haar motto hierbij is: ‘Hout vertelt zijn eigen verhaal.’

Het werk dat Maartje van Deursen in het Weefhuis zal laten zien, bestaat uit een serie tafeltjes en kabinetjes, elk met een eigen poëtische vingerafdruk. Daarnaast heeft zij speciaal voor deze gelegenheid een serie jaarringkistjes van bijzonder hout gemaakt.

Meer informatie over haar werk: www.cambiummeubels.nl.

Otto Koedijk (1957) is houtdraaier sinds 1988 en woont in de boomrijke IJsselvallei, in Brummen. Hier maakt hij schalen met een verhaal, bollen met barsten, puzzels van hout met een bijzondere tekening, lichtobjecten en speeldingen.

‘Als je de boom hebt gezien, weet je meer van het hout.’

Hij werkt graag met bijzondere stukken weefsel; hout uit de wortelvoet, uit een slapende knop of okselweefsel. Herkenbaar en verrassend tegelijkertijd. Altijd hout uit de regio, want als je de boom hebt gezien, weet je ook meer van het hout.

Meer informatie over Otto Koedijk: www.ottokoedijk-houtdraaier.nl.


Aanmelden voor de NIEUWSBRIEF.
Het Weefhuis op FACEBOOK.

Wij hanteren een aantal corona-huisregels. We vragen alle bezoekers deze in acht te nemen.
Klik hier voor de pagina op onze site met de corona-huisregels.

Scroll naar boven