LEZING ‘REIS ZONDER EINDE…’

SEPT | 17

EEN INITIATIEF VAN HET BUDINSKYFONDS

Het Budinskyfonds organiseert op 17 september, aansluitend op een overzichtstentoonstelling van zijn werk, een lezing over de Zaanse kunstenaar Peter Langenberg. Kunsthistoricus Henk Heijnen zal een inkijk geven in het leven van deze kunstenaar, die 10 december 2020 na een kort ziekbed overleed.

Peter Langenberg (1940 – 2020) is zijn leven lang op reis geweest. Niet met een koffer in de trein of met het vliegtuig, maar in zijn eigen Zaandam, op een paar vierkante meter aan de rand van de stad. Hier leefde hij met de planten en de dieren – een gevoelige kluizenaar in een zelfgekozen isolement.

Maar Peter was ook een vrolijk en vitaal mens, een levensgenieter met een gezin, een partner en vrienden. Een wonderbaarlijke man en een bijzonder kunstenaar. Hij ging van realisme naar abstractie, maar bleef altijd bij hetzelfde onderwerp. Hij zoog cultuur uit alle windstreken in zich op, maar hield de blik strak gericht op dat ene, kleine stukje land in de Zaanstreek. Hij vond een onmetelijk universum op een paar vierkante meter.

Een unieke lezing over een kunstenaar die de publiciteit kunstig wist te omzeilen. Heeft u interesse om de lezing bij te wonen, wees er dan snel bij; er is maar ruimte voor een beperkt aantal personen!

Scroll naar boven