LEZING: LAATSTE IMPRESSIONISTEN

14 NOVEMBER
EEN LEZING VAN JAN RUDOLPH DE LORM
(museumdirecteur Singer Laren)

LEZING IS VOLGEBOEKT!

Aanvang 20:00 uur;
inloop 19:30 uur;
entreeprijs € 10,-

(inclusief koffie of thee bij binnenkomst).

Op woensdag 14 november zal Jan Rudolph de Lorm, museumdirecteur van Museum Singer Laren, weer een lezing geven in Het Weefhuis in Zaandijk. De lezing heeft als onderwerp de lopende tentoonstelling in Museum Singer Laren: ‘Laatste impressionisten’, die nog te zien is t/m 2 december 2018.

De expositie is geïnspireerd op de natuur. In ‘Laatste Impressionisten’ zijn de dromerige esthetische beelden van kunstenaars als Henri Le Sidaner, Emile Claus, Gaston La Touche, Henri Martin en Frits Thaulow het onderwerp: een groep kunstenaars van de kunstenaarsvereniging Société Nouvelle de Peintres et de Sculpteurs (1900 – 1915). Samen delen zij een romantische visie die zich uit in een getrouwe weergave van mens, dier en natuur. Naast schilderijen en werken op papier is een zestal beelden van Auguste Rodin te zien, die vanaf 1906 voorzitter van de kunstenaarsvereniging was.

Voor meer over de tentoonstelling bezoek de site van Het Singer Laren.

(N.B. beste lezers,
Deze tekst is aangepast. De lezing gaat over ‘Laatste impressionisten’. En níet, zoals eerder vermeld, over de andere expositie in Singer Laren ‘En Plein Air – Honderd jaar buiten schilderen’.)

Scroll naar boven