HET VERVOLG…

4 +5 mei van 12 tot 17 u

GRAFIETTEKENINGEN EN OLIEPASTELS VAN CAREL POULIE

Ruim vijf maanden geleden exposeerde Carel Poulie in Het Weefhuis te Zaandijk een deel van zijn werkstukken onder het motto: ‘Uit de hand gelopen passie’. Veel publiek kwam op de fraaie locatie kennismaken met zijn werk en dat was zodanig stimulerend dat Poulie weer een expositie inricht met splinternieuw werk met de titel: ‘Het Vervolg…’.

Zo’n 30 oliepastels en grafiettekeningen maken deel uit van deze expositie. Schilderijen van modellen uit binnen- en buitenland, die allemaal de afgelopen maanden zijn getekend. Sinds begin 2016 produceerde Carel al meer dan 250 schilderijen. Zijn ‘drive’ om te tekenen is ongekend.

Poulie werkt met een gemengde techniek bestaande uit grafietstift, houtskool en oliepastel. De onderwerpen zijn divers, al legt Poulie zich vooral toe op het tekenen van modellen.

Ondanks zijn aanvankelijke wens om naar een kunstacademie te gaan koos Poulie voor een technische opleiding. Daarnaast bleef hij echter doorgaan met tekenen. Hij nam tekenopdrachten aan en exposeerde. Zo hing werk van hem in kantoren en bibliotheken en werd hem gevraagd mee te werken aan een expositie in het Provinciehuis te Haarlem.

Maak verbinding met uw vrienden
en deel dit evenement op Facebook.

Scroll naar boven