HET AMSTERDAM COLLECTIEF

SEPT | 11 + 12 | 11 – 17 u

Het Amsterdam Collectief bestaat uit Lotte Avéres, Ada Breedveld, Simone Bosch, Els Enschedé, Thérèse van Gelder, Claudia Roodheuvel en Liliane Top. Zeven kunstenaars vertegenwoordigen met elkaar verschillende disciplines, van schilderijen en aquarellen tot fotografie, beeldhouwwerk, keramiek en sieraden. Dit weekend is Het Weefhuis een Kunstwarenhuis met een grote verscheidenheid aan kunstwerken voor een aantrekkelijke prijs, een kleine affordable art fair!

Ada Breedveld is bekend van haar vrouwenschilderijen: “In mijn schilderijen laat ik de vrouw zien in groot formaat. Zij staat voor de liefdevolle moeder, voor de vrouw die troost biedt! Haar innerlijke vrijheid inspireert tot een vreugdevolle dans des levens.”

Simone Bosch schildert wat zij noemt ‘de magische aspecten van de natuur’. Zoals bloemen: “Ik beschouw bloemen als mysterieuze eilandjes van volmaaktheid en stil geluk. Het zien van schoonheid in een bloem kan, al is het maar heel even, mensen openstellen voor het mysterie van de wereld, waarvan zij zelf deel zijn.”

” En Thérèse van Gelder schildert naar de natuur, “Voor mij is de natuur een onuitputtelijke bron.”

schilderijen en aquarellen, foto’s,
beeldhouwwerk, keramiek en sieraden
– een ‘affordable art fair’

Daarnaast zijn er beelden, sieraden en fotografie. De beelden van Lotte Avéres zijn lichamen in een moment van gestolde beweging. “Lichaamstaal, die spreekt door de spanning, die voortkomt uit beweging, buigingen, rotaties en verschuivingen in de compositie van het lichaam.” Hoewel ik werk met mallen, verschilt ieder afgietsel van de ander door wijzigingen in materiaal, toegevoegde elementen en afwerking.

De beelden van Liliane Top, vervaardigd in porselein en klei, tonen ons de verloren generatie in Kaapstad, hun contouren, letterlijk en figuurlijk gevormd door hun enige bezit: een deken.

Els Enschedé fotografeert objecten binnen en buiten en in scène gezette taferelen. Soms speelt de natuur mee in de scènes. De kijker weet niet direct wat hij ziet. Zijn het beelden over elkaar of is het een weerspiegeling? Sommige foto’s zijn beschilderd, waardoor het beeld versterkt of veranderd wordt.

De sieraden van Claudia Roodheuvel zijn niet te vangen onder één noemer of één stijl. Zij gebruikt veel verschillende materialen. Door hergebruik krijgen oude sieraden en kralen weer een nieuw leven. Bij haar huidige project maakt zij gebruik van glas uit zee en zilver.

Wilt u meer weten van deze exposanten? 
dan kunt u dat terug vinden op:
www.adabreedveld.nl
www.simonebosch.nl
www.elsenschede.nl
www.theresevangelder.nl
www.lilianetop.nl
Scroll naar boven