EXPOSITIE DURFUS

ZA 30 + ZO 31 OKTOBER | 13 – 17 u

Beelden, schilderijen en fotografie in Het Weefhuis dit weekend. Het koppel Jos en Marion Noordeloos exposeren met de vruchten van vele jaren kunstzinnig bezig zijn. Ze dachten, ‘Durfus’ – durf eens wat te laten zien en kruip uit je comfortzone.

Marion Noordeloos maakt al ruim 20 jaar beelden. Zij begon haar ontdekkingsreis bij Fluxus waar ze de geheimen van klei en beeldhouwen ontdekte. Daarna volgde een opleiding bij Creat, De Nieuwe Academie in Alkmaar; daar leerde zij haar eigen beeldtaal ontwikkelen. Vervolgens heeft ze met veel enthousiasme zelf les gegeven op verschillende buurthuizen, instellingen en in haar eigen atelier. Veel inspiratie haalt ze uit de beelden en beeldtaal van de Franse kunstenares Niki de Saint Phalle.

‘Durfus’ – durf eens wat te laten zien en kruip uit je comfortzone.

De expositie toont daarnaast fotografie van Jos, werk dat teruggaat tot 1974. Het begon allemaal analoog met zelf afgedrukte foto’s op barietpapier in eigen DOKA. Later digitaal met de Nikoncamera en afdrukken uit de printer. Zijn onderwerpen kiest hij heel breed; soms dichtbij huis, de Zaanstreek en portretten van zijn dochters, andermaal is het Bretagne of abstracte fotografie, zowel zwart-wit als in kleur.

Als fotograaf sloot Noordeloos zich graag aan bij andere fotografen; zo was hij lid van F.C. Jacob Olie in Amsterdam en later van fotogroep Spectrum te Zaandam.

De laatste jaren laat Jos zich ook inspireren door schilders als Edward Hopper en Ferdinand Leger bij het maken van schilderijen.

Marion en Jos Noordeloos putten veel inspiratie voor hun beelden en schilderijen uit hun reisjes naar Bretagne – bij het lopen aan het strand en door te genieten van de zeelucht; de camera gaat altijd mee.

Bent u speciaal geïnteresseerd in de fotografie? Nog enkele afbeeldingen van Jos Noordeloos zijn te zien op www.fotoexpositie.nl/exposities/durfus, een site met heel veel foto-exposities.

Scroll naar boven