Zeebanket

Zeebanket

Wanneer

2 mrt 2024 - 3 mrt 2024
12:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Roos Nieuwenhuijs heeft een eigen collectie van gouden sieraden, ingelegd met edelstenen.
Zij volgde de opleiding tot edelsmid aan de Vakschool voor Edelsmeden in Amsterdam.
Haar eerste aanstelling was bij Gassan Diamonds, een specialist met kennis en vakmanschap op het gebied van diamanten, waar zij voor het eerst gefascineerd werd door de diversiteit van diamanten, hun verschillende kleuren en schittering.
Sieraden hadden al sinds haar jeugd een bijzondere aantrekkingskracht op Nieuwenhuijs; vooral de klassieke gouden sieraden uit de 16e en 17e eeuw met veel kleur en edelstenen, parels en email.
In haar eigen atelier maakt ze veel in opdracht maar ook ontwerpt zij graag haar eigen sieraden.

Susan Meinen opgeleid tot grafisch ontwerper aan de KABK in Den Haag, werkt tegenwoordig als illustrator & print designer. In haar vrije werk creëert ze nieuwe composities met restvormen van papier of schildert ze op doek. De onverwachte verassende schoonheid ontstaat door het ontwerpen van stillevens waar toch gevoeligheid en beweging in zit door de gelaagdheid van de collage techniek. De simpelheid zorgt voor luchtigheid en tegelijkertijd voor opleving. Zowel haar collages als schilderijen gaan vaak over de natuur. De stillevens zijn gevulde borden met koraal, schaaldieren en een Hollands mosselpannetje met frieten.

De kleuren zijn bont, fel en ongemengd. Kleur inspiratie haalt ze uit de natuur en geïnspireerd door het werk van zoöloog en illustrator Ernst Haeckel met zijn opzienbarende illustraties laat hij een rijke organische wereld zien gevuld met absurde fascinerende organismen. Door de uiterlijke en specifieke kenmerken in eigen werk te vergroten wordt het beeld grafisch en herkenbaar.

Scroll naar boven