Une rencontre créative! (2e weekend)

Une rencontre créative! (2e weekend)

Wanneer

22 jul 2023 - 23 jul 2023 (2e weekend)
10:00 - 19:00 uur

Activiteit

Expositie

Truus Sombroek en Dea Sombroek

Dea is opgegroeid met lapjes en draadjes. Truus, was altijd bezig met een creatief project. Kleding maken, een tafelkleed haken of een schilderij borduren. Dea zat als kind ook al snel achter de naaimachine. Later maakten moeder en dochter samen hun eerste quilt, waarmee zich een heel nieuwe textiele wereld opende. Ze doken er helemaal in en ontwikkelden ieder hun eigen stijl.

Truus (81) heeft bijna alle handwerktechnieken wel gebruikt. Haar oeuvre is dan ook divers: traditionele quiltdekens, moderne wandquilts, verschillende borduurtechnieken, stopwerk, kralenbreien… Het heeft een prachtige collectie kunstwerken opgeleverd, en alles met dezelfde passie en precisie gemaakt. Truus’ werken zijn eerder geëxposeerd; dit is echter de eerste keer dat zoveel werkstukken tegelijk te bewonderen zijn.

Dea’s reis door de textiele wereld is begonnen met traditioneel quilten. Al snel liet zij de tradities achter zich. Met de integratie van niet-textiele technieken en materialen, zoals tekenen en verf, valt haar huidige werk onder mixed media. Achter veel van haar creaties schuilt een persoonlijk verhaal.

In deze tentoonstelling verbindt Dea haar eigen werk met het textiele werk van haar moeder en met de fotografie van Vincent. Une rencontre créative!

Vincent Prat

Als gepassioneerd fotograaf heeft Vincent verschillende fotografische genres beoefend. Geleidelijk is zijn aandacht verschoven naar architectuur, stadslandschappen en straatfotografie. Daar vindt hij de interactie tussen de mens en zijn omgeving, die hem zo intrigeert.

Met zijn camera dwaalt hij door het dagelijks leven van mensen, op zoek naar ongebruikelijke fragmenten van het leven. De grote uitdaging is om levenscènes te vangen, van gewone mensen in hun eigen omgeving, alsof ze acteurs zijn en de straat het decor.

Vincent deelt zijn werk in tentoonstellingen van fotografieclubs en -verenigingen waarvan hij lid is. Ook presenteert hij werk in nationale competities van de Franse Fotografische Federatie. Met zijn foto’s heeft hij verschillende prijzen gewonnen, evenals enkele publicaties in fotobladen: Réponses Photo en Science & Vie Photo

Op social media, voornamelijk Instagram, deelt Vincent foto’s in kleur en zwart-wit, en heeft hij succes behaald in challenges gericht op straatfotografie.

Scroll naar boven