Aangekleed gaat uit in de Zaanstreek

Aangekleed gaat uit in de Zaanstreek

Wanneer

13 mei 2023 - 14 mei 2023
11:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Onder deze titel exposeert wij4en in Het Weefhuis. De opening vindt plaats op zaterdagmorgen 13 mei om 12.00 uur door dhr. Frans Hoving van het  Zaans Archief.

Vijf jaar geleden bestond dit textielcollectief 30 jaar en vierde dat met de kleurrijke expositie: ‘Bekijk het maar’. Opnieuw zal de kleur ervan afspatten.

In de benedenzaal van Het Weefhuis laten we kleding zien die veelal geïnspireerd is door historische en streek/land gebonden handwerktechnieken of kledingvormen. Ook te zien zijn accessoires zoals bijvoorbeeld  hoeden, een kraag, tasjes, sieraden en een muiltje.
Voor veel van de objecten is er gebruik gemaakt van oudere objecten die gerecycled zijn. Ook hebben we onze voorraad aangesproken zodat er met het oog op duurzaamheid geen nieuw materiaal aangeschaft behoefde te worden.

In de bovenzaal kom je in De Zaanstreek. Daar slingert de Zaan zich over de vloer met hier en daar een buurtschap, en aan de waslijnen erboven hangt de Zaanse industrie zoals het gebouw van Verkade, de Lassiefabriek, De Adelaar en de molens. Ook de Zaanse burgemeesters zijn aanwezig, maar alleen met hun zeer diverse achterhoofden. En ten slotte een nieuwe uitvoering van de Westzijderol.

Wij4en zijn Hanneke Leeuwerink, Manja Markies. Marionne Jacobs en Tineke Oost.
Website

Scroll naar boven