Oudejaarsexpositie Ger Zaagsma

Oudejaarsexpositie Ger Zaagsma

Wanneer

28 dec 2023 - 31 dec 2023
12:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Na bijna een jaar stilte, even niet(s) geschilderd en rust gehouden heeft Ger Zaagsma de kwast weer opgepakt.
Mocht ook wel even: na 35 jaar kunstenaarschap is een korte retraite niet verkeerd. Na vele jaren te hebben mogen werken  in ruime ateliers op verschillende plekken in Wormer schildert hij sinds juni in zijn werkplaats thuis. Wat beperkter in ruimte, en…lukt het nog?  Altijd weer spannend om te ervaren.

Inspiratie genoeg de laatste tijd: prachtige en soms boosaardige wolken en stormluchten. Het landschap nog steeds in alle pracht aanwezig dus als natuurliefhebber kan hij zijn hart ophalen. De eerste drie werken staan te drogen. Nieuwe panelen en doek in voorbereiding – waaronder weer een drieiuik op paneel. De onderschildering is al aangebracht zodat er op de expositie rond Kerst in Het Weefhuis weer wat nieuws te zien is.

Voor het voldoende droog is om opgehangen te worden ben je zó een half jaar verder. Of langer als het op paneel is: doek droogt naar twee kanten, bij paneel is er alleen oppervlaktedroging. En hij schildert nogal dik, vaak rechtstreeks zonder verdunning uit de tube met olieverf.

Hij nodigt iedereen van harte uit zijn expositie in het Weefhuis in Zaandijk te bezoeken tussen Kerst en Oud en Nieuw, waar naast vroege schilderijen deze nieuwe werken te zien zijn. Het bekende Hollandse landschap met spiegelingen van wolken in water, enkele meeuwen, dikke rietstengels,: soms verstild in rust, soms meebuigend in de wind onder donkere voortjagende luchten. Enkele strandgezichten uiteraard en misschien een winters tafereel. Hij zal nog wat Zaanse aquarellen  uitzoeken, die horen er natuurlijk bij in zijn eigen streek. Genoeg te zien op beide verdiepingen van het sfeervolle Weefhuis.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Marjan Zaagsma, telefoon: 0651279471 of email naar atelier.gerzaagsma@gmail.com

Scroll naar boven