Oostzaanse kunstenaars SOK

Oostzaanse kunstenaars SOK

Wanneer

9 mrt 2024 - 10 mrt 2024
13:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

Over onze vereniging: S (samenwerkende ) O (Oostzaanse) K (Kunstenaars) kortom SOK.
De SOK is 25 jaar geleden opgericht vanuit een direct gevoelde behoefte van Oostzaanse kunstenaars om zich te verenigen en mogelijkheden te scheppen in Oostzaan om samen te exposeren. Bovendien wilden zij contact samenwerking en kennisuitwisseling bevorderen tussen de leden onderling.

Zij begonnen met het organiseren van atelierroutes met bijbehorende overzichtstentoonstellingen in Oostzaan. Al gauw werden zij gevraagd om permanent kunst in het gemeentehuis te exposeren en werden zij betrokken bij het verzorgen van het Kunst onderwijs op de basisscholen. De betrokken SOK-leden maakten programma’s op maat voor de kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. De SOK heeft momenteel 15 actieve leden. De leden beslaan met hun activiteiten een groot scala van activiteiten op het spectrum van de Kunst. De verschillende authentieke kunstschilders beheersen allemaal verschillende technieken en hebben zo hun eigen kleurenpalet.

We hebben traditionele fijnschilders moderne schilders aquarellisten tekenaars en mensen die collages maken . Daarnaast zien we grafische technieken zoals etsen linosneden en monotypes. We hebben beeldhouwers die niet alleen de traditionele technieken zoals steen- houtbewerking en keramiek beheersen maar ook de nieuwe meer hedendaagse technieken. Zo werken zij met glas met papier of met polyester. Verder zijn er een aantal kunstenaars die je kunt scharen onder textiele werkvormen. Deze kunstenaars die werken met vilt of andere stoffen doen niet alleen aan vrije vormgeving (variërend van wandpanelen tot sculpturen) maar ook aan toegepaste kunst. Daarbij moet je denken aan hoeden, shawls en tassen maar ook aan interieurinrichting zoals lampen en poefs bijvoorbeeld. Een klein aantal van onze kunstenaars werken in twee of drie verschillende disciplines.

Over de expositie : Titel: Het rijk der fabelen. Onze werkthema begon met Mythologie en fabeldieren en heeft zich in gesprek met elkaar en buitenstaanders verder verbreed naar Volksverhalen legenden sprookjes en sprookjesdieren. Elk lid levert werk aan die onder deze thematiek valt en vertelt daar een verhaal bij. Deze verhalen zie je terug bij het tentoongestelde werk

Scroll naar boven