Natuurlijk verbonden

Natuurlijk verbonden

Wanneer

3 feb 2024 - 4 feb 2024
13:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

4 beeldend kunstenaars uit verschillende disciplines exposeren:
Carolien Broersen, Mea Stoeltjes, Mirjam Voets en Sacha Ofman.
Zij voelen een onderlinge verbondenheid door de gezamenlijke inspiratiebron: de rijkdom der natuur. Alle pracht die te vinden is om ons heen; klein, groot, kleurrijk, vloeiend, texturen, silhouetten en minutieuze details. Het inspireert deze vrouwen om ieder op geheel eigen wijze kunst te creëren.
Kom kijken en wentel je in de organische vormen en sprookjesachtige sferen in het Weefhuis. Bewonder sculpturen, schilderijen en sieraden!

Carolien Broersen (1963)
is gefascineerd door hoe iets groeit en ontwikkelt, zowel op aards- als op zielsniveau. In haar werk laat zij zich leiden door de groeiwijze en zeggingskracht van natuurlijk materiaal. Deze groeiwijzen worden ontdekt en blootgelegd en vormen zo het uitgangspunt voor het vertellen van een verhaal waarin zij een nieuwe rol kunnen spelen. Zij componeert de organische vormen, vaak in combinatie met andere materialen, tot ritmische en dynamische samengestelde objecten.
Ze zoekt naar de oorsprong, het wezenlijke, dat wat met haar resoneert.
Carolien exposeert vanaf 1998 en is te zien geweest in vele tentoonstellingen, zowel solo- als groepstentoonstellingen.

Sascha Ofman – sieraden
Sascha’s sieraden zijn organisch van vorm, maar ze verbeelden geen al bestaande dingen.
Mensen zien toch altijd iets in haar werk; meestal een dier, bloem of schelp.
Ze laat zich graag inspireren door vormen uit de natuur, van bloemknop tot paddenstoel en van zaadje tot zeeanemoon. Zonder letterlijk te willen reproduceren combineert ze losse elementen tot eigen nieuwe scheppingen.
“Het ontwerpen en maken van mijn sieraden doet mij in gedachten verdwijnen in een eigen fantasiewereld; een beetje als een kind dat helemaal opgaat in het spelen. Zo ‘ontstaat’ mijn werk vrij van modetrends, politieke kwesties of andere ‘aardse zaken’; ik creëer omdat ik daar mijn geluk in vind en juist kan ontsnappen aan de beslommeringen en zorgen van alledag. Ik hoop iets van dat gevoel mee te geven aan wie mijn werk kan waarderen en wil dragen.”

Mea Stoeltjes (1971)
Mijn zijn verschijnt als een helder beeld in mij. Ik voel de energie in mijn lichaam stromen. Dit beeld, deze stromende energie zijn één: het innerlijke licht. Dit voortdurend groeiende beeld inspireert de creatie.
Ik kan zeer ontroerd en bevangen raken van alles wat er gebeurd in de natuur. Het ontstaan. De groei. De bloei . De vergankelijkheid. Dit is een grote inspiratiebron voor mijn werk.
Ook werkt het zo met mijn “innerlijk landschap”, deze is ook veranderlijk net als de natuur het heeft voor mij een zeer helende werking om ook deze op papier of doek te zetten.

Mirjam Voets (1959)
tekent kleurrijk vanuit thema’s, die over een relatie tussen natuur & mens gaat en maakt hier ook installaties over.
Vragen, die tijdens de laatste thema-serie naar boven kwamen waren b.v.: “Waar willen wij staan? Welke ruimte nemen wij in? Hoe verbinden wij ons?” en die geven richting aan de beeldtaal.
Het werk van deze expositie gaat over Gaia. Zij staat in het Grieks symbool voor moeder aarde. Een actueel thema, waarin de vraag “willen wij 1 of 2 met de natuur zijn’?” uiteindelijk centraal is komen te staan.

https://www.instagram.com/mirjamvoets_art.amsterdam/reels/

Mirjam Voets – STICHTING TENGEL

Scroll naar boven