Dit weekend exposeren Marie-Thérèse Mentink en Marilou van Vlaardingen.
Marie-Thérèse Mentink (1967) De rode draad in haar werk is de vrouw, die symbool staat voor vruchtbaarheid, steeds terugkerend nieuw leven en grond van herkomst- zowel in spirituele als in aardse zin. Ze werkt met verschillende technieken en combineert materialen met foto’s en bestaande voorwerpen . Het is een zoektocht naar eenheid in de veelheid, naar het bezielde verband in de grote samenhang.
Deze expositie toont een dwarsdoorsnede van haar werk; collages, samengestelde beelden van hout en keramiek en een serie blauw-witte keramieken borden. Inspiratiebronnen zijn: de natuur, scheppingsverhalen, klederdracht, heiligenlevens, Keltische mystiek.
Marie-Thérèse Mentink heeft haar opleiding gevolgd aan de Academie voor kunst en vormgeving te ‘s-Hertogenbosch.
Marilou van Vlaardingen (1950) laat zich inspireren door organische en geometrische vormen en soms ook door verhalen. In deze expositie zijn een aantal schilderijen te zien die geïnspireerd zijn door de Luilakviering in Zaandam. Marilou keert hiermee even terug naar haar roots, aangezien ze de eerste vijf jaar van haar leven in de Stationsstraat in Zaandam heeft gewoond, waar haar vader Charlie van Vlaardingen een korte film maakte over de Luilakviering, de vuren op straat en de korriewedstrijden. Deze film is te zien in de expositie.
Marilou werkt met gemengde technieken op papier en canvas. Haar werk is een samensmelting van verschillende technieken, waarbij ze speelt met monotype en diverse materialen, zoals geschilderd papier, fotomateriaal, collage, olieverf, acryl, bister, pigmenten, houtas en krijt. Haar opleiding tekenen en schilderen begon in het atelier van kunstenaar Jos M. Linnenbank in Blaricum. In de jaren hierna volgde ze een studie monumentale vormgeving aan de Academie voor Kunst en Vormgeving te ‘s Hertogenbosch.