Kunstcollectief Kwadrant

Kunstcollectief Kwadrant

Wanneer

1 jul 2023 - 2 jul 2023
12:00 - 17:00 uur

Activiteit

Expositie

De kunstenaars van Kwadrant hebben alle vier op latere leeftijd een opleiding tot autonoom kunstenaar gevolgd aan de Nieuwe Akademie Utrecht (NAU). Zij werken met zeer uiteenlopende materialen en in verschillende technieken.

  • Margreet Dijkstra: mixed media
  • Marja Nieuwendijk: kunststof objecten
  • Els Smit: collages en tekeningen
  • Cathrien Sturm: textiele wandobjecten en sieraden

Sinds de afronding van haar kunstopleiding maakt Margreet Dijkstra tweedimensionale werken van verschillende materialen. In het huidige werk ligt haar focus voornamelijk op een combinatie van geometrische en botanische vormen waarbij zij gebruik maakt van o.a. oliepastel, acrylverf, papier en tape. In haar werk is een gelaagdheid te zien die ontstaat door het gebruik van spray-paint, oliepastel en acrylverf en het plakken van papier, grasjes, tape en andere toevoegingen.
margreetdijkstra.nl

Het expressieve werk van Marja Nieuwendijk beweegt zich in het grensgebied van figuratie en abstractie. Zij schilderde vele jaren op canvas, hout en papier. Tijdens de jaren op de NAU heeft zij het schilderen losgelaten en ging ze experimenteren met ongebruikelijke materialen, waarbij ze afvalproducten – vooral plastic – hergebruikte. Na verhitting is de kleurrijke kunststof beelddrager geworden, alsof het verf is. Marja wil materiaal, vorm en kleur samenbrengen tot een beeld.
marjanieuwendijk.nl

Op de Nieuwe Akademie Utrecht ontdekte Els Smit het tekenen en het werken met diverse materialen. Daarvoor had zij geschilderd met olieverf, aquarel en acryl met de natuur als inspiratiebron. “Getekende gedachten” noemde zij de werken die ze op de academie maakte. Daarin probeerde ze uit te drukken hoe ingewikkeld en onzeker het menselijk lichaam functioneert. Daarna is ze doorgegaan met experimenteren. Els maakt de laatste tijd kleurrijke collages met vloeipapier gecombineerd met allerlei andere teken- en schildermaterialen.
elssmit.nl

Het werk van Cathrien Sturm ontstaat als vanzelf uit de materialen die erin terug te vinden zijn, zoals papier , acryl en garen. Haar werken leggen geen beeld ‘vast’, maar verbeelden de constante beweging van de natuur. Altijd raakt haar werk aan abstractie.
sturmtextielatelier.nl

Scroll naar boven