Duetten

Duetten

Wanneer

7 jul 2023 - 9 jul 2023
00:00 uur

Activiteit

Expositie

LET OP OPENINGSTIJDEN:
Vrijdag 7 juli : 15:30 – 18:00 uur
8 en 9 juli: 12:00 – 17:00 uur

Reeds zo’n 25 jaar komen Dennis A-Tjak en Rogier Oversteegen elkaar professioneel tegen: eerst in de kunstroute van Beemster en Purmerend en later in kunstenaarsinitiatief Kunst2. Na veel groepstentoonstellingen werd het nu eens tijd om het werk echt bij elkaar te brengen in deze expositie ‘Duetten’. De twee kunstenaars hebben zich door elkaars werk laten inspireren en hebben gezocht naar mooie combinaties met als doel elkaars beelden te versterken of juist te contrasteren. Het resultaat is een geheel nieuw beeld: het werk van beide kunstenaars krijgt een andere lading door de aanwezigheid van het werk van de ander, zoals dat bij een duet vaker het geval is.

Dennis A-Tjak (fotograaf)

Tot nu toe ben ik gefascineerd door licht en techniek. Ik beweeg mij tussen ‘fotografie in opdracht’ en kunstfotografie. Ik laat mij inspireren door musea, vormgeving, de natuur en licht. Mijn kunstfotografie bestaat uit het vastleggen van historische bloemen van rond 1700 waarbij het thema vergankelijkheid zichtbaar wordt gemaakt. In mijn boeken Royal flowers of the Netherlands 2008 , Indische Pracht 2018, en Floribunda 40 jaar bloemen fotografie 2022

‘Floribunda’, een selectie uit de vele bloemportretten. Historische bloemen uit Nederland, Suriname en Indonesië.

Website

Rogier Oversteegen (schilder)

Ik ben voornamelijk schilder en werk vooral met olieverf op doek en met andere materialen op papier. De schilderijen die in het Weefhuis te zien zijn zullen voor een groot deel ontstaan zijn op een artist in residency in Fez (Marokko), waar ik in april/mei 2023 een maand gewerkt heb. Ik heb me laten inspireren door het licht en de kleuren van Marokko en heb gewerkt met plaatselijke pigmenten.
Ik woon en werk in Middenbeemster en ben naast beeldend kunstenaar docent op een middelbare school in Amsterdam.

Website

Scroll naar boven